Header_Havermoutpannenkoeken_3840x1400.jpg
Ontbijt

Havermout pannenkoeken met jam en kokos

  • Bereidingstijd
    25 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Maal de havermout fijn tot meel met een keukenmachine.

    Ingredienten_Bereiding_Havermoutpannenkoeken_2400x1200.jpg
  2. Doe de gemalen havermout in een beslagkom.

  3. Voeg de eieren, het zout, een snufje kaneel en de kokosmelk toe. Mix tot een egaal beslag.

    Bereiding_Havermoutpannenkoeken_2400x1200.jpg
  4. Zet een kleine koekenpan op het vuur met een klontje boter.

  5. Schep een beetje beslag in de pan en verdeel dit goed.

  6. Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur gaar en goudbruin.

  7. Als een pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, kun je ‘m omdraaien.

  8. Bak net zo lang door tot het beslag op is. Roer tussendoor steeds het beslag even door.

  9. Besmeer de pannenkoeken met jam en vouw ze dubbel.

  10. Leg de pannenkoeken op een bord (2 à 3 per persoon).

  11. Schep er wat jam over en garneer met een beetje kokosrasp en vers fruit.

Tip!

  1. Je kunt kiezen voor je favoriete fruit en jam!