Ontbijt
Havermout pannenkoeken met jam en kokos
Bereidingstijd
25 minutenPorties
2 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Maal de havermout fijn tot meel met een keukenmachine.
- Doe de gemalen havermout in een beslagkom.
- Voeg de eieren, het zout, een snufje kaneel en de kokosmelk toe. Mix tot een egaal beslag.
- Zet een kleine koekenpan op het vuur met een klontje boter.
- Schep een beetje beslag in de pan en verdeel dit goed.
- Bak de pannenkoeken op middelhoog vuur gaar en goudbruin.
- Als een pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, kun je ‘m omdraaien.
- Bak net zo lang door tot het beslag op is. Roer tussendoor steeds het beslag even door.
- Besmeer de pannenkoeken met jam en vouw ze dubbel.
- Leg de pannenkoeken op een bord (2 à 3 per persoon).
- Schep er wat jam over en garneer met een beetje kokosrasp en vers fruit.
Tip!
- Je kunt kiezen voor je favoriete fruit en jam!