Frozen yoghurt
Dessert

Frozen yoghurt

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    5 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe de Griekse yoghurt, gecondenseerde melk, aardbeienjam en honing in een kom en meng dit met je keukenmachine goed door elkaar. Heb je deze niet? Gebruik dan een garde.
    frozen yoghurt ingredienten
  2. Hak de chocolade zo klein mogelijk en roer ze door het ijsmengsel.
  3. Giet het ijsmengsel in een vriezerbestendige schaal en dek hem goed af met aluminiumfolie. Je kunt ook een schaal met deksel gebruiken.
  4. Laat het ijs minimaal 12 uur in de vriezer hard worden.
  5. Maak de aardbeiensaus door 1 eetlepel aardbeienjam te mengen met 4 eetlepels water.
  6. Hak de chocolade en koekjes voor de toppings in kleine stukjes en zet apart.
  7. Haal het ijs uit de vriezer, schep hier bolletjes van en serveer in een schaaltje.
  8. Schenk de aardbeiensaus erover. Verdeel tot slot de witte chocolade, aardbeien en stukjes koek over het ijs en serveer direct.

Tip!

  1. Je kunt eindeloos blijven variëren! Kies een ander soort fruit, andere toppings en een andere smaak jam. Zo pas je dit toetje helemaal aan op je eigen smaak! Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Jessica van FoodieFeest.