Gebak
Bosvruchten-citroen ijstaart
Bereidingstijd
30 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Doe alle kokosyoghurt in een kom en rasp de schil van een citroen hierboven.
- Pers het sap van 1 citroen uit en meng dit samen met de rasp door de kokosyoghurt.
- Maak op smaak met het zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop) en voeg eventueel wat extra toe als je een zoetekauw bent.
- Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen.
- Neem de pot bosvruchtenjam en roer stevig los met een lepel.
- Verdeel een kwart van het yoghurtmengsel over de bodem van de cakevorm en strijk glad.
- Verdeel met een klein lepeltje ongeveer 1/3e van de inhoud van de jampot over de yoghurtlaag en strooi er een paar blauwe bessen overheen.
- Herhaal dit proces twee keer en top tenslotte af met het laatste deel yoghurt en zet een nacht in de vriezer.
- Doe alle resterende blauwe bessen in een steelpan en voeg het sap van de tweede citroen eraan toe.
- Verwarm een aantal minuten op het fornuis terwijl je blijft roeren.
- Laat nu volledig afkoelen tot het opdient.
- Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet ‘m op een schaal of plank.
- Decoreer de ijstaart met de afgekoelde blauwe bessen en granola.
Tip!
- Je kunt de granola ook zelf maken! Daar heeft Zoetrecepten nog een paar leuke recepten voor…