Dessert
Frambozen roomijs
Bereidingstijd
20 minutenPorties
6 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Klop de slagroom stijf.
- Voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is.
- Roer de jam even door zodat deze makkelijker wordt opgenomen.
- Voeg een paar eetlepels jam toe en spatel door het ijsmengsel.
- Proef even van het mengsel en blijf frambozenjam toevoegen tot je tevreden bent over de smaak. Zorg dat je in ieder geval 3 eetlepels overhoudt voor de decoratie.
- Pak de cakevorm, doe hier wat plasticfolie in en breng een eerste laag ijs aan in de vorm en verdeel er wat frambozen over.
- Herhaal dit totdat het cakeblik vol is. Zorg dat je wat frambozen overhoudt voor bovenop.
- Met een theelepel verdeel je wat jam over het ijs. Roer dit er een klein beetje door zodat er swirls ontstaan.
- Verdeel er als laatste wat verse frambozen over en dek de vorm af met folie of een deksel.
- Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven.
- Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.
- Wil je het bewaren? Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.
Tips!
- Liever een andere smaak? Gebruik andere jam en ander fruit en je kunt volop variëren!
- Je kunt het ijs er met de plasticfolie ook in één geheel uithalen. Zo kun je je pronkstuk op tafel zetten en er plakken van snijden!
- Dit zomerse recept is geschreven door Laura van Laura’s Bakery.