Frambozen ijs afbeelding
Dessert

Frambozen roomijs

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom stijf.

    Roomijs afbeelding
  2. Voeg hier de gecondenseerde melk en vanillepasta aan toe. Spatel rustig door tot het een bijna egaal mengsel is.

  3. Roer de jam even door zodat deze makkelijker wordt opgenomen.

  4. Voeg een paar eetlepels jam toe en spatel door het ijsmengsel.

    frambozen roomijs
  5. Proef even van het mengsel en blijf frambozenjam toevoegen tot je tevreden bent over de smaak. Zorg dat je in ieder geval 3 eetlepels overhoudt voor de decoratie.

  6. Pak de cakevorm, doe hier wat plasticfolie in en breng een eerste laag ijs aan in de vorm en verdeel er wat frambozen over.

  7. Herhaal dit totdat het cakeblik vol is. Zorg dat je wat frambozen overhoudt voor bovenop.

  8. Met een theelepel verdeel je wat jam over het ijs. Roer dit er een klein beetje door zodat er swirls ontstaan.

  9. Verdeel er als laatste wat verse frambozen over en dek de vorm af met folie of een deksel.

  10. Zet het ijs minimaal 6 uur in de vriezer om op te stijven.

  11. Haal het ijs ongeveer 10 minuten voor serveren uit de vriezer, dan kun je er makkelijker bolletjes van scheppen.

  12. Wil je het bewaren? Het ijs blijft tot wel 3 maanden goed in de vriezer als je het goed afsluit.

Tips!

  1. Liever een andere smaak? Gebruik andere jam en ander fruit en je kunt volop variëren!

  2. Je kunt het ijs er met de plasticfolie ook in één geheel uithalen. Zo kun je je pronkstuk op tafel zetten en er plakken van snijden!

  3. Dit zomerse recept is geschreven door Laura van Laura’s Bakery.