Fluffy scones met aardbeienjam
Gebak

Fluffy scones met aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    25 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
    Fluffy scones met aardbeienjam
  2. Meng het ei, het zelfrijzend bakmeel, de suiker, het bakpoeder, het zout en de fijngehakte hazelnoten in een middelgrote kom.
  3. Voeg 300 ml kokosmelk toe en blijf roeren. Bewaar de kokosmelk die over is.
  4. Leg het mengsel op een met bloem bestoven werkvlak en boetseer het voorzichtig tot het een mooie textuur heeft.
  5. Als het deeg nog te plakkerig is, voeg dan meer bloem toe en blijf boetseren tot het de gewenste textuur heeft aangenomen. Het deeg mag niet te plakkerig en niet te droog zijn.
    Fluffy scones met aardbeienjam_Bereiding
  6. De ideale dikte voor het deeg is 2,5 centimer. Vorm een vierkant van het deeg en snijd hier met een scherp mes 8 gelijke driehoeken van.
  7. Bestrijk de bovenkant met een eetlepel kokosmelk en strooi er wat suiker overheen.
  8. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg alle driehoekjes hier op. Bak de scones zo’n 17 tot 20 minuten. Laat ze 2-3 minuten afkoelen nadat je ze uit de oven hebt gehaald en top it off met wat heerlijke aardbeienjam!

Tip!

  1. Ben je benieuwd naar meer manieren om scones te maken? Bekijk dan het recept van de creamy scones met bosvruchtenjam.