Header_crispy_camembert_bosbessenjam
Borrel

Crispy camembert met bosbessenjam

  • Bereidingstijd
    35 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de sjalot. Schil en snijd de gember in plakjes.
    Ingredienten_crispy_camembert_bosbessenjam
  2. Verhit 1 el boter in een steelpan en fruit de sjalot en gember tot de sjalot zacht is.
  3. Voeg 1 takje tijm en de balsamicoazijn toe en kook tot de balsamicoazijn stroperig wordt.
  4. Voeg de bosbessenjam toe en breng op smaak met zout en peper. Kook nog een minuutje en laat vervolgens afkoelen.
  5. Verwarm de oven voor op 200°C.
  6. Laat de overige boter smelten. Bestrijk 4 vellen deeg met gesmolten boter. Leg hierop nog een vel deeg.
  7. Halveer de kazen en zet ze met het snijvlak in het midden van het deeg. Steek de randen van de kaas in met een mes en steek hierin stukjes tijm.
  8. Vouw het deeg over de kaas. Bind de zijkanten van het deeg op met keukentouw, zodat je een soort toffeevorm hebt.
  9. Bestrijk de pakketjes met gesmolten boter en bestrooi met een klein beetje zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  10. Bak de camembertpakketjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  11. Serveer de crispy camembert met de bosbessentijmjam en een frisse, groene salade bij.

Tips!

  1. Ook heel lekker voor bij een borrelplank! Serveer het camembertpakketje dan met gesneden stokbrood of iets anders om mee te dippen.
  2. Maak kleinere porties en serveer de camembertpakketjes als voorgerecht, of lekker bij de borrel!