Borrel
Crispy camembert met bosbessenjam
Bereidingstijd
35 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Pel en snipper de sjalot. Schil en snijd de gember in plakjes.
 - Verhit 1 el boter in een steelpan en fruit de sjalot en gember tot de sjalot zacht is.
 - Voeg 1 takje tijm en de balsamicoazijn toe en kook tot de balsamicoazijn stroperig wordt.
 - Voeg de bosbessenjam toe en breng op smaak met zout en peper. Kook nog een minuutje en laat vervolgens afkoelen.
 - Verwarm de oven voor op 200°C.
 - Laat de overige boter smelten. Bestrijk 4 vellen deeg met gesmolten boter. Leg hierop nog een vel deeg.
 - Halveer de kazen en zet ze met het snijvlak in het midden van het deeg. Steek de randen van de kaas in met een mes en steek hierin stukjes tijm.
 - Vouw het deeg over de kaas. Bind de zijkanten van het deeg op met keukentouw, zodat je een soort toffeevorm hebt.
 - Bestrijk de pakketjes met gesmolten boter en bestrooi met een klein beetje zout. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
 - Bak de camembertpakketjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin en krokant zijn.
 - Serveer de crispy camembert met de bosbessentijmjam en een frisse, groene salade bij.
 
Tips!
- Ook heel lekker voor bij een borrelplank! Serveer het camembertpakketje dan met gesneden stokbrood of iets anders om mee te dippen.
 - Maak kleinere porties en serveer de camembertpakketjes als voorgerecht, of lekker bij de borrel!