Hero croissanthapjes met brie en bacon_header_3840x1400.jpg
Borrel

Brie-bacon croissanthapjes

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    18 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

    Hero_croissanthpje_ingredienten_2400x1200.jpg
  2. Rol het croissantdeeg uit en snijd langs de stippellijnen in 6 delen.

  3. Verdeel ieder stuk deeg in 3 ongeveer gelijke delen.

  4. Leg op ieder plakje deeg een stukje bacon, gevolgd door een blokje brie.

  5. Schep er een halve theelepel abrikozenjam op en maak het af met wat pistachenootjes.

  6. Vouw de croissantjes dicht.

    Hero_croissanthpje_bereiding_2400x1200.jpg
  7. Om te zorgen dat ze niet leeglopen in de oven, knijp je de randjes stevig dicht.

  8. Leg de croissanthapjes om een met bakpapier beklede bakplaat.

  9. Kluts een eitje en smeer hier de hapjes mee in.

  10. Bestrooi tot slot met wat pistachenootjes.

  11. Bak de hapjes in 10 tot 12 minuten goudbruin.

Tip!

  1. De hapjes zijn het lekkerst om ze gelijk (warm) op te eten, maar je kunt ze afgedekt in de koelkast nog 2 tot 3 dagen bewaren.