Ontbijt
Croissantkrans met Hero Bosbessenjam
Bereidingstijd
15 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Haal het croissantdeeg uit het blik en rol de deegrol uit. Druk de geperforeerde schuine naden goed dicht, zodat er 1 geheel ontstaat.
- Besmeer het deeg met een laagje bosbessenjam.
- Rol het vervolgens op via de lange zijde. Snijd de rol dan doormidden over de lengte en klap hem open met de snijkant naar boven.
- Vlecht de 2 halve deeg slierten door elkaar.
- Draai deze dan in een rondje en maak de uiteindjes goed aan elkaar vast.
- Kluts het eitje en bestrijk de bovenkant van de krans hiermee.
- Bestrooi met wat amandelschaafsel.
- Bak de croissantkrans op een met bakpapier beklede bakplaat in 15 minuten gaar op 200 graden, tot de krans mooi goudbruin is.