Gebak
Chocolade koeken met aardbeienjam
Bereidingstijd
40 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur totdat deze vloeibaar is.
- Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed deze tot een soepel deeg.
- Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dit ongeveer 30 minuten afkoelen in de koelkast.
- Bestrooi het aanrechtblad met wat havermeel en maak 8 bollen van het deeg.
- Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Duw de bollen iets plat op de bakplaat maar zorg er wel voor dat de koeken niet te dun zijn.
- Bak de koeken in ongeveer 15 minuten af.
- Ga ondertussen aan de slag met de aardbeiencrème. Doe de roomkaas en de aardbeienjam in een mengkom en spatel dit door elkaar. Proef even of je de verhoudingen zo lekker vindt.
- Haal de koeken uit de oven en laat ze even afkoelen, zodat ze hard worden.
- Verdeel de aardbeiencrème over de koeken en laat de randen rondom ongeveer een ½ centimeter vrij.
- Zet de koeken een kwartiertje in de vriezer zodat de crème stevig genoeg is om de chocolade er overheen te verdelen.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Schep ongeveer 1 eetlepel chocolade over een koek en verdeel dit door de koek te bewegen.
- Plaats de koeken op een bord met bakpapier en zet ze nog even in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.
- Zijn de koeken stevig genoeg? Dan kun je ze gelijk opeten of nog even bewaren in een luchtdicht trommeltje in de koelkast.
Tips!
- Je kunt de koeken ook onderdompelen in de chocolade, maar let dan op dat de crème niet in aanraking komt met de rest van de chocolade, deze kan namelijk troebel worden.
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Marike van Oh My Pie.