Chocolade koeken
Gebak

Chocolade koeken met aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur totdat deze vloeibaar is.

    chocolade koeken
  2. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed deze tot een soepel deeg.

  3. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat dit ongeveer 30 minuten afkoelen in de koelkast.

  4. Bestrooi het aanrechtblad met wat havermeel en maak 8 bollen van het deeg.

  5. Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de bakplaat met bakpapier.

  6. Duw de bollen iets plat op de bakplaat maar zorg er wel voor dat de koeken niet te dun zijn.

  7. Bak de koeken in ongeveer 15 minuten af.

  8. Ga ondertussen aan de slag met de aardbeiencrème. Doe de roomkaas en de aardbeienjam in een mengkom en spatel dit door elkaar. Proef even of je de verhoudingen zo lekker vindt.

  9. Haal de koeken uit de oven en laat ze even afkoelen, zodat ze hard worden.

    Chocolade koeken
  10. Verdeel de aardbeiencrème over de koeken en laat de randen rondom ongeveer een ½ centimeter vrij.

  11. Zet de koeken een kwartiertje in de vriezer zodat de crème stevig genoeg is om de chocolade er overheen te verdelen.

  12. Smelt de chocolade au bain-marie. Schep ongeveer 1 eetlepel chocolade over een koek en verdeel dit door de koek te bewegen.

  13. Plaats de koeken op een bord met bakpapier en zet ze nog even in de koelkast zodat de chocolade uit kan harden.

  14. Zijn de koeken stevig genoeg? Dan kun je ze gelijk opeten of nog even bewaren in een luchtdicht trommeltje in de koelkast.

Tips!

  1. Je kunt de koeken ook onderdompelen in de chocolade, maar let dan op dat de crème niet in aanraking komt met de rest van de chocolade, deze kan namelijk troebel worden.

  2. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Marike van Oh My Pie.