Header_Bosvruchten zebra cheesecake_3840x1400.jpg
Gebak

Bosvruchten zebra cheesecake met jam

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 120°C.

    Ingredienten _Bosvruchten zebra cheesecake_2400x1200.jpg
  2. Maal de bastognekoeken fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe aan de koekkruimels en schep er doorheen. Bewaar een klein beetje boter om de randen van de springvorm in te vetten.

  3. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

  4. Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk aan met een lepel. Zorg er voor dat de bodem zo egaal mogelijk is. Zet de bodem even de koelkast tot je hem weer nodig hebt.

  5. Mix de roomkaas in een kom met een mixer romig en glad.

  6. Voeg de suiker, het zout en de vanillesuiker toe en mix er doorheen.

  7. Kluts dan één voor één de eieren er bij en mix er kort door.

  8. Voeg als laatste de maïzena en crème fraiche toe en mix nogmaals goed door.

  9. Splits het beslag in twee kommen. Voeg aan één gedeelte 3 flinke scheppen bosvruchtenjam toe en roer er doorheen.

  10. Haal de vorm uit de koelkast en schep met een eetlepel of sauslepel een schep van het roze mengsel in het midden.

  11. Schep hier vervolgens een schep wit beslag op in het midden.

  12. Herhaal dit om en om tot het beslag op is. Het mengsel vloeit zo uit over de bodem en er ontstaan roze en witte kringen.

    Bereiding_Bosvruchten zebra cheesecake_2400x1200.jpg
  13. Bak de cheesecake vervolgens in ca. 70 minuten gaar. Laat hem afkoelen in de oven met de deur op een kier.

  14. Als hij op kamertemperatuur is, zet je hem in de koelkast om goed op te stijven.

  15. Serveer de zebra cheesecake met wat bosvruchtenjam en vers fruit!

Tips!

  1. De cheesecake is ook heerlijk met een bodem van speculaasjes of een andere smaak jam! Varieer er lekker op los!

  2. Verwarm de jam kort voor de topping. Door de jam een paar seconden op te warmen in een pannetje of in de magnetron is deze dunner en makkelijker te verdelen over de cheesecake.