header_aziatische_hamburger_abrikozenchutney_3840x1400.jpg
Lunch

Aziatische hamburger met abrikozenchutney

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met de chutney. Verhit de olie in een steelpannetje en fruit hierin de rode ui 1 minuut.

    ingredienten_aziatische_hamburger_abrikozenchutney_2400x1200.jpg
  2. Voeg de rode peper, knoflook en gember toe en bak nog 2 minuten op zacht vuur.

    bereiding_aziatische_hamburger_abrikozenchutney_2400x1200.jpg
  3. Voeg de abrikozenjam, vissaus, het sap en de rasp van de limoen, bosui en koriander toe. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.

  4. Ga verder met de burgers. Maak de sla schoon en maak de blaadjes los.

  5. Schil de mango en snijd in plakjes.

  6. Meng de ketjap met de abrikozenjam en breng op smaak met peper en zout.

  7. Grill de hamburgers (in een grillpan of op de barbecue) 3 tot 4 minuten aan iedere kant, keer regelmatig en besmeer iedere keer bij het omdraaien de burgers met abrikozen-ketjapmengsel.

  8. Grill de broodjes.

  9. Beleg de broodjes met de sla, komkommer, de burger, plakjes mango en abrikozenchutney.