abrikozen kerststol
Gebak

Abrikozen kerststol

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200˚C.

    abrikozen kerststol - ingredienten
  2. Verwarm de melk in een pannetje en los de roomboter erin op.

  3. Meng de melk met de broodmix in 4 minuten tot een soepel deeg en laat in een mengkom (onder een vochtige theedoek en op een warme plek) 1 uur rijzen.

  4. Roer de amandelspijs goed los en meng met 3 eetlepels abrikozenjam en een half ei.

  5. Rol het deeg uit tot een lap van ca. 30*40 centimeter.

  6. Besmeer met 2 à 3 eetlepels abrikozenjam en verdeel de rozijnen en abrikozen er overheen.

  7. Leg de amandelspijs onderaan de plak deeg.

    abrikozen kerststol - tussenstap
  8. Rol de kerststol losjes op en laat afgedekt onder een vochtige theedoek nog 1 uur rijzen.

  9. Besmeer de kerststol met de rest van het ei en bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.

  10. Laat het brood afkoelen, besmeer het met een beetje abrikozenjam en bestrooi met de amandelen.

  11. Strooi er vlak voor het serveren poedersuiker over.

Tip!

  1. Je kunt het brood nog feestelijker maken door er kerstversiering in te steken!