Gebak
Abrikozen kerststol
Bereidingstijd
30 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200˚C.
- Verwarm de melk in een pannetje en los de roomboter erin op.
- Meng de melk met de broodmix in 4 minuten tot een soepel deeg en laat in een mengkom (onder een vochtige theedoek en op een warme plek) 1 uur rijzen.
- Roer de amandelspijs goed los en meng met 3 eetlepels abrikozenjam en een half ei.
- Rol het deeg uit tot een lap van ca. 30*40 centimeter.
- Besmeer met 2 à 3 eetlepels abrikozenjam en verdeel de rozijnen en abrikozen er overheen.
- Leg de amandelspijs onderaan de plak deeg.
- Rol de kerststol losjes op en laat afgedekt onder een vochtige theedoek nog 1 uur rijzen.
- Besmeer de kerststol met de rest van het ei en bak 40 tot 45 minuten in de voorverwarmde oven.
- Laat het brood afkoelen, besmeer het met een beetje abrikozenjam en bestrooi met de amandelen.
- Strooi er vlak voor het serveren poedersuiker over.
Tip!
- Je kunt het brood nog feestelijker maken door er kerstversiering in te steken!