Zelfgemaakte kerststol met bosbessenjam
Gebak

Zelfgemaakte kerststol met bosbessenjam

  • Bereidingstijd
    40 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Was de rozijnen en dep ze goed droog met keukenpapier of een schone doek. Hak de amandelen fijn.

    Zelfgemaakte kerststol met bosbessenjam_Ingredienten
  2. Laat in een steelpan de boter smelten. Voeg daar vervolgens de melk aan toe en verwarm tot lauwwarm. Bereid de broodmix met het lauwwarme melkmengsel volgens de gebruiksaanwijzing en laat het deeg dan rijzen volgens de gebruiksaanwijzing.

  3. Rol het gerezen deeg met een deegroller uit tot een ovale lap van 40 bij 30 centimeter. Bestrijk de lap deeg tot 2 cm van de randen met de Hero bosbessenjam. Strooi hierover de rozijnen en amandelen.

    Zelfgemaakte kerststol met bosbessenjam_Bereiding
  4. Rol het deeg over de lengte losjes op. Rol tot ongeveer 2 cm van de rand, zodat je straks de typische stolvorm krijgt. Laat de deegrol op een ingevette -of met bakpapier beklede bakplaat rijzen volgens de gebruiksaanwijzing.

  5. Verwarm de oven voor op 200°C.

  6. Roer in een kommetje het ei los met een eetlepel water en bestrijk het deeg hiermee. Bak het brood in de oven op de tweede richel van onderen in ongeveer 40 minuten gaar.

  7. Laat de kerststol afkoelen en strooi er voor het serveren royaal poedersuiker over. Zeg nou zelf: zelfgemaakt is nóg lekkerder!