Header_Abrikozen_havermout_ontbijttaart_3840x1400.jpg
Ontbijt

Abrikozen havermout ontbijttaart

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Hak de noten grof en zet even opzij.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C en beleg een bakvorm met bakpapier.

  3. Verwarm de oven voor op 180°C en beleg een bakvorm met bakpapier.

  4. Voeg de melk toe en mix nog even door.

  5. Maal van 130 gram havermout een fijn meel in de foodprocessor. Meng dit vervolgens met de overgebleven havermoutvlokken, het bakpoeder en een snuf zout.

  6. Mix het natte mengsel hier doorheen en schep vervolgens de appelstukjes en noten erdoor.

  7. Stort het beslag in de bakvorm. Swirl de laatste 3 el abrikozenjam met een klein lepeltje door het beslag.

  8. Bak de havermout ontbijttaart in 40-45 minuten gaar.

    Bereiding_Abrikozen_havermout_ontbijttaart_2400x1200.jpg

Tip!

  1. Glutenvrij ontbijttaartje maken? Let dan op dat je havermout gebruikt die glutenvrij gecertificeerd is!