Gebak
Aardbeien-amandeltaart
Bereidingstijd
40 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Mix in een kom of met een keukenrobot de boter met de suiker en het zout in 5 minuten romig.
- Voeg één voor één de eieren toe en mix goed.
- Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom. Voeg de fijngemalen amandelen en de melk toe. Mix kort tot alles vermengd is.
- Schep het beslag in een met bakpapier beklede vorm en bak het 1 uur en 45 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cake, als deze er weer schoon uit komt is de cake gaar.
- Laat de cake in de vorm afkoelen.
- Verwijder de vorm en het bakpapier.
- Snijd 200g aardbeien in plakjes. Maal in de vijzel de pistachenoten.
- Klop de slagroom lobbig. Mix de slagroom met de poedersuiker. Meng hier de slagroom door.
- Snijd de cake overlangs in vieren. Doe de amandellikeuren in een kommetje en bestrijk de cakelagen ermee.
- Bestrijk een laag met jam en verdeel hierover een vierde van het mascarponemengsel (eventueel met behulp van een spuitzak), wat pistachenoten en plakjes aardbeien. Herhaal dit nog 2 keer. Dek af met de bovenste laag cake en verdeel hierover het overige mascarponemengsel met de spuitzak.
- Halveer de laatste aardbeien en decoreer de taart ermee. Bestrooi de taart met de resterende pistachenoten.
Tip!
- Eten de kinderen ook mee? Je kunt de amandellikeur vervangen door amandelsiroop. Dan kan iedereen lekker mee snoepen!