Paastaart
Gebak

Chocolade paastaart

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165°C.
  2. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen van de springvorm goed in.
  3. Meng in een mengkom de droge ingrediënten: meel, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en een snufje zout.
  4. Roer hier de natte ingrediënten doorheen. Dit zijn de eieren, kwark en Hero Tova Chocolade dessertsaus.
  5. Blijf net zo lang roeren tot er een glad beslag ontstaat.
    Paastaart bereiding
  6. Hak de chocolade grof en roer door het beslag heen.
  7. Verdeel het beslag over de springvorm.
  8. Bak de chocolade paastaart ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de taart gaar is. (Prik in de taart. Wanneer de satéprikker er weer schoon uit komt, is de taart gaar).
  9. Haal de taart uit de oven en laat minimaal een uur afkoelen.
  10. Smelt de witte chocolade in de magnetron of au bain-marie en schenk over de taart heen.
  11. Verdeel de koekjes en paaseieren over de taart en zet de paaschocolade tegen de zijkant aan.
  12. Laat de taart 30 minuten opstijven in de koelkast.
    resultaat paastaart

Tips!

  1. Uiteraard kun je deze feestelijke taart garneren met je eigen favoriete paaslekkernijen!
  2. Je kunt in plaats van amandelmeel ook 170 gram havermeel gebruiken.
  3. Gek op koffie? Vervang de vanillekwark dan voor een variant met koffiesmaak!