Ontbijt
Feestelijke Paas prikkers
Bereidingstijd
70 minutenPorties
6 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze Prikkers met scones
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en het zout in een kom.
- Wrijf met je handen de boter erdoor totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem.
- Schenk de melk erbij en roer tot een beslag.
- Bebloem een werkvlak in en leg het deeg hierop.
- Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan.
- Rol of duw het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 cm dik.
- Steek er met een glas of vorm rondjes uit van ongeveer 5 cm.
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
- De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn vanbinnen. Laat ze grotendeels afkoelen.
- Schil en snijd ondertussen de mango in stukjes.
- Snijd de scones doormidden. Besmeer de onderzijde met mascarpone en daarop de Minder Zoet abrikozenjam.
- Rijg nu eerst een druif, bovenzijde scone, stukje mango, besmeerde onderzijde scone aan een prikker en herhaal dit. Sluit af met een druif.
- Maak op dezelfde manier ook de andere prikkers.
- Tip!in plaats van bloem kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken, met een half zakje bakpoeder (8 gram).
Prikkers met broodrolletjes:
- Neem 2 sneetjes brood en snijd hier de korstjes af.
- Leg de sneetjes naast elkaar en laat ongeveer 1 centimeter overlappen.
- Rol met een deegroller het brood plat en druk extra goed op de plek waar de 2 sneetjes elkaar overlappen. Herhaal dit met de andere 2 sneetjes brood.
- Besmeer de aaneengeplakte lappen eerst met een laag mascarpone en daarna met Minder Zoet abrikozenjam.
- Rol op via de korte kant. Wikkel de broodrolletjes stevig in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Rol op via de korte kant. Wikkel de broodrolletjes stevig in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
- Rijg de rolletjes om en om met een stukjes ananas aan een prikker.
- Serveer de rolletjes direct.
Tips!
- Steek de prikkers in een halve appel om ze te serveren!
- Maak je paasontbijt compleet met belegde broodjes, een gekookt ei en verse jus!
- Deze vrolijke paasrecepten zijn geschreven door Sandra van Leuke Recepten.
- Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Pasen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!