Header_scones-pasen
Ontbijt

Feestelijke Paas prikkers

  • Bereidingstijd
    70 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze Prikkers met scones

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en het zout in een kom.
  3. Wrijf met je handen de boter erdoor totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem.
  4. Schenk de melk erbij en roer tot een beslag.
  5. Bebloem een werkvlak in en leg het deeg hierop.
  6. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan.
  7. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 cm dik.
  8. Steek er met een glas of vorm rondjes uit van ongeveer 5 cm.
  9. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
  10. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn vanbinnen. Laat ze grotendeels afkoelen.
  11. Schil en snijd ondertussen de mango in stukjes.
  12. Snijd de scones doormidden. Besmeer de onderzijde met mascarpone en daarop de Minder Zoet abrikozenjam.
  13. Rijg nu eerst een druif, bovenzijde scone, stukje mango, besmeerde onderzijde scone aan een prikker en herhaal dit. Sluit af met een druif.
  14. Maak op dezelfde manier ook de andere prikkers.
    bereiding_scones-pasen
  15. Tip! in plaats van bloem kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken, met een half zakje bakpoeder (8 gram).

Prikkers met broodrolletjes:

  1. Neem 2 sneetjes brood en snijd hier de korstjes af.
  2. Leg de sneetjes naast elkaar en laat ongeveer 1 centimeter overlappen.
  3. Rol met een deegroller het brood plat en druk extra goed op de plek waar de 2 sneetjes elkaar overlappen. Herhaal dit met de andere 2 sneetjes brood.
  4. Besmeer de aaneengeplakte lappen eerst met een laag mascarpone en daarna met Minder Zoet abrikozenjam.
  5. Rol op via de korte kant. Wikkel de broodrolletjes stevig in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
  6. Rol op via de korte kant. Wikkel de broodrolletjes stevig in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Rijg de rolletjes om en om met een stukjes ananas aan een prikker.
  8. Serveer de rolletjes direct.

Tips!

  1. Steek de prikkers in een halve appel om ze te serveren!
  2. Maak je paasontbijt compleet met belegde broodjes, een gekookt ei en verse jus!
  3. Deze vrolijke paasrecepten zijn geschreven door Sandra van Leuke Recepten.
  4. Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Pasen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!