Eindresultaat bosvruchten kruimeltaartjes
Ontbijt

Bosvruchten kruimeltaartjes

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem met bakpapier en vet de randen in met wat kokosolie.
    Ingrediënten bosvruchten kruimeltaartjes
  2. Verwarm de oven op 170 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hete lucht.
  3. Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Kneed dit tot een mooie deegbal. Is het deeg te droog voeg dan een klein scheutje plantaardige melk toe.
  4. Verdeel ¾ van het deeg over de bodem en de zijkanten van de vormpjes.
    Bereiding bosvruchten kruimeltaartjes
  5. Zet de vormpjes in de koelkast.
  6. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Doe de bosvruchten in het pannetje laat het mengsel zo’n twee minuten zachtjes koken. Voeg de arrowroot en de maïzena toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de Hero Bosvruchtenjam Minder Zoet toe. Laat het mengsel even indikken en zet het vuur dan uit. Verdeel de bosvruchten over de twee springvormpjes.
    Bereiding bosvruchten kruimeltaartjes 2
  7. Ga verder met het maken van de kruimels. Pak het stukje overgebleven deeg erbij en roer hier de overige ingrediënten doorheen zodat er een kruimeldeeg ontstaat.
  8. Verdeel de kruimels over de twee taartjes. Schuif de taartjes de oven in voor een bruiningskuurtje van zo’n 30 minuten.
  9. Laat de taartjes afkoelen buiten de oven, zet ze nog even in de koelkast zodat de vulling op kan stijven en stevig genoeg is wanneer je de taartjes aan zal snijden.