Aardbeien tiramisu
Dessert

Aardbeien tiramisu

  • Bereidingstijd
    150 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Klop de slagroom op tot zachte pieken. Klop de mascarpone los met de poedersuiker en de vanille. Spatel de slagroom door het mascarponemengsel.
    Ingrediënten aardbeien tiramisu
  2. Gebruik je een schaal? Leg de lange vingers naast elkaar in de schaal.
    Bereiding aardbeien tiramisu optie 1
  3. Gebruik je glaasjes? Snijd de lange vingers op maat zodat ze precies in de glaasjes kunnen. Leg ze vervolgens in een bakje naast elkaar.
    Bereiding aardbeien tiramisu optie 2
  4. Meng de limoncello met het citroensap en giet twee derde hiervan over de lange vingers. Wanneer je glaasjes gebruikt, leg je op iedere bodem een lange vinger.
  5. Schep met een spatel de helft van het mascarponemengsel op de lange vingers en zorg dat alles bedekt is.
  6. Verdeel hier overheen wat Hero Aardbeienjam Minder Zoet.
    Bereiding tiramisu aardbeien 3
  7. Vervolgens verdeel je weer de lange vingers met limoncello hier overheen, gevolgd door het mascarponemengsel en de Hero Aardbeienjam Minder Zoet. Wanneer je glaasjes gebruikt zal je meer laagjes krijgen dan wanneer je een schaal gebruikt.
  8. Eindig met het mascarponemengsel en top deze af met wat gehalveerde aardbeien en een blaadje munt.
  9. Bedek de tiramisu met plasticfolie en zet deze minimaal 2 uur in de koelkast om zowel in te trekken als op te stijven.
  10. Geniet ervan!