header_cakerol_hero_3840x1400.jpg
Dessert

Cakerol met aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    50 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Bekleed de bakplaat of vorm met bakpapier.

  3. Breek de eieren in een kom en mix deze 3 minuten luchtig.

  4. Voeg de kristalsuiker toe en mix nog 2 minuten door tot het mengsel wat dikker wordt.

  5. Voeg dan de zonnebloemolie, het snufje zout en vanille aroma toe en mix er doorheen.

  6. Meng de bloem met het bakpoeder en voeg toe, mix nog een keer kort maar goed door.

  7. Giet het beslag op de bakplaat met bakpapier. Smeer het met een spatel egaal uit.

  8. Zet de bakplaat 12 minuten in de oven tot hij iets bruin kleurt en gaar is.

  9. Leg ondertussen een schone theedoek klaar en bestrooi deze met een flinke laag poedersuiker.

  10. Kiep de bakplaat om op de theedoek direct nadat hij de oven uit is gekomen.

  11. Verwijder het bakpapier en rol de plak cake via de korte zijde op in de theedoek. Laat deze afkoelen (ca. 2 uur)

  12. Ga ondertussen verder met de vulling.

  13. Mix de mascarpone los in een kom.

  14. Voeg de slagroom en de Klop Fix toe en mix het mengsel stijf.

  15. Rol de cakerol heel voorzichtig (na het afkoelen) stukje voor stukje af en leg op een stuk folie.

  16. Probeer hem niet te plat te drukken, anders kan hij scheuren.

  17. Besmeer met een flinke laag jam.

  18. Smeer dan de mascarpone er over.

  19. Doe telkens een flinke dot room er op en smeer dit uit om te voorkomen dat hij mengt met de jam.

    bereiding_1_cakerol_2400x1200.jpg
  20. Rol hem dan voorzichtig op met behulp van de folie. Druk niet te hard anders druk je de vulling er uit.

    bereiding_2_cakerol_2400x1200.jpg
  21. Wikkel de gehele rol in folie en laat ca. 2 uur (of een hele nacht) opstijven in de koelkast.

  22. Wikkel de cakerol uit de folie.

  23. Snijd de zijkanten er af met een scherp gekarteld mes zodat je een mooie, rechte zijkant hebt.

  24. Doe het mascarponemengsel in een spuitzak.

  25. Trek strakke lijnen over de cakerol en begin bij voorkeur in het midden.

  26. Decoreer de cakerol vervolgens naar wens.

Tips!

  1. Bewaar de cakerol als hij af is in de koelkast, maximaal 3 dagen. Dek af om uitdroging te voorkomen.

  2. Je kunt de cake ook vullen met andere smaken jam of klein gesneden vers fruit.

  3. Op de website van Leuke Recepten vind je 7 gouden tips voor de perfecte cakerol!