Header (7).png
Dessert

Stoofperen met rode bessensap

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    5 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Schil de peertjes. Snijd de bloemaanzet aan de onderkant van de peertjes weg, zodat je ze dadelijk gemakkelijk neer kunt zetten. Laat de steel aan de bovenkant er wel aan zitten.
    Ingredienten (7).png
  2. Zet de peertjes in een pan en voeg de Hero Betuwe bessensap rode bes, het water, de basterdsuiker, de kaneelstokjes, het citroensap en de kruidnagels toe.
    Bereiding (7).png
  3. Breng het geheel aan de kook. Zodra het geheel kookt, zet je het vuur lager en doe je de deksel op de pan. Laat de stoofperen ongeveer 1,5 uur pruttelen. Voeg eventueel nog wat extra water toe mocht dit nodig zijn.
    Bereiding 2.png
  4. Rooster het amandelschaafsel op middelhoog vuur.
  5. Haal de stoofperen uit de pan. Serveer de stoofperen met wat Griekse yoghurt, amandelschaafsel en eventueel nog wat sap uit de pan.