Header_Havermout met stoofperen, walnoten en kersenjam
Dessert

Havermout met stoofperen, walnoten en kersenjam

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    1 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe in de eerste pan het water. Voeg daar de suiker, het kaneelstokje, steranijs en kruidnagel aan toe. Ook kun je er wat bessensap naar smaak bij gieten.
    Ingredienten_Havermout met stoofperen, walnoten en kersenjam
  2. Doe ook de peren in deze pan en zet het 1,5 uur op een laag vuurtje.
  3. Zo’n 5 minuten voordat de peren klaar zijn, kun je beginnen met de havermout.
  4. Verwarm de melk in een pannetje en voeg hier de havermout en zwarte kersenjam aan toe.
  5. Roer het goed door tot het een normale havermout is.
  6. Haal alleen de peren uit de eerste pan en voeg ze toe aan de havermout. Voor een knapperig effect, strooi je er als allerlaatste nog wat walnoten er overheen.
  7. De havermout is nu klaar om te eten!

Tip!

  1. Ben je fan van havermout? Check dan de rest van de recepten eens, we hebben er een heleboel met havermout!