Dessert
Havermout met stoofperen, walnoten en kersenjam
Bereidingstijd
20 minutenPorties
1 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Doe in de eerste pan het water. Voeg daar de suiker, het kaneelstokje, steranijs en kruidnagel aan toe. Ook kun je er wat bessensap naar smaak bij gieten.
- Doe ook de peren in deze pan en zet het 1,5 uur op een laag vuurtje.
- Zo’n 5 minuten voordat de peren klaar zijn, kun je beginnen met de havermout.
- Verwarm de melk in een pannetje en voeg hier de havermout en zwarte kersenjam aan toe.
- Roer het goed door tot het een normale havermout is.
- Haal alleen de peren uit de eerste pan en voeg ze toe aan de havermout. Voor een knapperig effect, strooi je er als allerlaatste nog wat walnoten er overheen.
- De havermout is nu klaar om te eten!
Tip!
- Ben je fan van havermout? Check dan de rest van de recepten eens, we hebben er een heleboel met havermout!