Mini appelflappen header
Gebak

Mini appelflappen met caramel

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    5 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Laat het bladerdeeg ongeveer 5 tot 10 minuten ontdooien en Verwarm de oven voor op 190°C.
    Mini appelflappen_ingredienten
  2. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes.
  3. Meng in een kom de blokjes appel met 1 eetlepel suiker, de Tova caramel dessertsaus en de rozijnen.
  4. Steek uit één vel bladerdeeg één bloem.
  5. Schep op de helft van de bloemen 2 eetlepels vulling in het midden van het bladerdeeg.
    Mini appelflappen bereiding
  6. Leg overal een tweede bloem boven op en druk met een vork voorzichtig de zijkanten dicht.
  7. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
  8. Besprenkel de mini appelflappen met de overgebleven suiker.
  9. Bak de appelflappen in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
    Mini appelflappen_resultaat

Tips!

  1. Gebruik niet te veel vulling, dan krijg je de appelflappen niet meer dicht!
  2. Heb je geen uitsteekvormpjes? Maak dan mini appelflappen en gebruik één vel bladerdeeg voor één appelflap.