Gebak
Mini appelflappen met caramel
Bereidingstijd
15 minutenPorties
5 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Laat het bladerdeeg ongeveer 5 tot 10 minuten ontdooien en Verwarm de oven voor op 190°C.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes.
- Meng in een kom de blokjes appel met 1 eetlepel suiker, de Tova caramel dessertsaus en de rozijnen.
- Steek uit één vel bladerdeeg één bloem.
- Schep op de helft van de bloemen 2 eetlepels vulling in het midden van het bladerdeeg.
- Leg overal een tweede bloem boven op en druk met een vork voorzichtig de zijkanten dicht.
- Klop het ei los en bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met ei.
- Besprenkel de mini appelflappen met de overgebleven suiker.
- Bak de appelflappen in 20 tot 25 minuten gaar en goudbruin.
Tips!
- Gebruik niet te veel vulling, dan krijg je de appelflappen niet meer dicht!
- Heb je geen uitsteekvormpjes? Maak dan mini appelflappen en gebruik één vel bladerdeeg voor één appelflap.