Gebak
Appel abrikozen flappen met een crunch van noten
Bereidingstijd
15 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de bladerdeegvellen over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Bestrooi de blokjes met de suiker en kaneel. Schep vervolgens de Minder Zoet Abrikozenjam en fijngehakte noten erbij en meng alles goed door elkaar.
- Verdeel het appelmengsel over de bladerdeegvellen.
- Vouw de punten naar elkaar toe, zodat er een driehoek ontstaat en druk de randen goed aan.
- Bestrijk de bovenkant van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er wat extra suiker overheen.
- Bak de appelflappen in circa 15 tot 20 minuten goudbruin.
Tips!
- Zin in wat meer variatie? Voeg 50 gram rozijnen toe aan het appelmengsel!
- Je kunt de helft van de suiker vervangen door vanillesuiker. Weer eens wat anders!
- Heb je vulling over? Geen probleem! De vulling is ook heerlijk om zo op te eten! Of door een beetje yoghurt bij het ontbijt…
- Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Beau van Beau Bewust.