Jam studio logo

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
45 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Zoetrecepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 10 st eiwitten
  • 355 g suiker
  • 275 g geraspte kokos
  • 1 potje Hero Minder Zoet Framboos
  • 160 g poedersuiker
  • 1 handje(s) verse frambozen

Keukenapparatuur

  • Bakvorm 25 x 20 cm
  • Bakpapier
  • Mixer
  • Mengkom

Bereidingswijze

Het ultieme kerstgevoel: meringue, frambozen en kokos. Heerlijk! Maar dan wel makkelijk. Met maar 5 ingrediënten en binnen een half uur in de oven. Extra fijn!

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

1. Verwarm de oven voor op 150°C.

2. Beleg de bakvorm met bakpapier.

Maak eerst de kokoskoekjes.

3. Doe 4 eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer op de hoogste stand stijf.

4. Voeg 175 gram suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Mix het kort op de laagste stand tot de suiker en het eiwit goed gemengd zijn.

5. Schep de geraspte kokos met een spatel door het beslag heen. Wanneer het beslag goed gemengd is, druk je het kokosmengsel gelijkmatig op de bodem van de bakvorm.

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

6. Bestrijk de kokosmakronenbodem met de volledige inhoud van de pot Minder Zoet frambozenjam.

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

Ga nu verder met de meringuelaag.

7. Weeg 180 gram suiker en 180 gram poedersuiker af. Zorg ervoor dat je beslagkom en je mixer vetvrij zijn. (Hier kun je bijvoorbeeld citroensap voor gebruiken)

8. Doe 6 eiwitten en een flinke snuf zoiu in de beslagkom en mix op middelhoge stand.

9. Wanneer het eiwit stijver begint te worden, voeg je in een klein stroompje de kristalsuiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken kunt maken. De suiker moet volledig opgelost zijn in het eiwit. Je mag dus geen korreltjes meer voelen.

10. Spatel rustig de poedersuiker door het stijfgeklopte eiwit heen, doe dit in vormen van achtjes.

11. Verdeel de meringue over de laag jam.

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

12. Bak de meringue frambozen-kokosplaatkoek in 40 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De meringue zal lichtbruin worden.

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

13. Laat de meringue volledig afkoelen en serveer met verse frambozen.

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

Tip: Bewaar de eigelen. Hier kun je heerlijke andere recepten mee maken zoals crème brûlée!

Dit feestelijke recept is geschreven door Mariette van Zoetrecepten

Nog meer heerlijke kerstinspiratie opdoen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept