Header_Kokos_noten_plaattaart_aardbeienjam
Gebak

Kokos Noten Plaattaart met aardbeienjam

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    18 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    Ingredienten_Kokos_noten_plaattaart_aardbeienjam
  2. Mix 250 gram roomboter, het speltmeel, de rietsuiker en de helft van je geraspte kokos goed door elkaar totdat er een mooi deeg ontstaat.
  3. Leg vervolgens in de ovenschaal een stuk bakpapier en verspreid het deegmengsel in de schaal. Stamp dit goed aan zodat alles goed verdeeld is.
  4. De ovenschaal zet je vervolgens voor ongeveer 20 minuten in de oven en laat je daarna 10 minuten afkoelen.
  5. Laat de resterende 200 gram roomboter smelten in een steelpannetje op het vuur.
  6. Vervolgens ga je aan de slag met het noten mengsel. In de keukenmachine mix je de amandelen samen met de vijf eieren, de rest van de kokos en de kristalsuiker. Zorg ervoor dat er een glas mengsel ontstaat en de noten goed fijn worden.
  7. Voeg als laatste de gesmolten boter toe aan het mengsel en meng nog totdat het goed verdeeld is en de boter als het ware niet meer drijft op het mengsel.
  8. Maak de verse aardbeien schoon en snijd door tweeën.
  9. Smeer op de redelijk afgekoelde taartbodem de aardbeienjam goed uit en leg hier de verse aardbeien op.
    Bereiding_Kokos_noten_plaattaart_aardbeienjam
  10. Giet over de aardbeien het amandelmengsel.
  11. Maak de pistachenoten fijner met bijvoorbeeld de keukenmachine en strooi deze over de taart.
  12. Bak de taart nog 45 tot 50 minuten en genieten maar!

Tips!

  1. De taart is zowel warm als koud heerlijk!
  2. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Vivian van The Daily Dutchy.