Gebak
Kwarkwafels met aardbeien
Bereidingstijd
30 minutenPorties
2 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
- Doe de aardbeien in een steelpannetje en voeg 2 eetlepels aardbeienjam en een scheutje water toe.
- Verwarm de aardbeien op een laag vuur tot ze er lekker glanzend uitzien.
- Mix de kwark met de eieren met een garde door elkaar.
- Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zou toe en klop dit tot een egaal beslag.
- Vet je wafelijzer in met een bakspray.
- Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer.
- Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zo lang door tot het beslag op is.
- Serveer de kwarkwafels met een lepel kwak en verdeel daar de geglaceerde aardbeien overheen.
- Serveer direct en geniet!
Tip!
- Heb je geen wafelijzer? Je zou ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken!