Header_kipspiesjes barbecuesaus
Diner

Kipspiesjes met barbecuesaus

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    12 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
    Header_kipspiesjes barbecuesaus
  2. Doe de kipblokjes in een schaal met de olijfolie, geperste knoflook en flink wat peper en zout.
    Bereiding_kipspiesjes barbecuesaus
  3. Dek het af en laat het in de koelkast marineren. Minimaal 1 uur tot maximaal een dag.
  4. Leg de houten stokjes in een bakje met water zodat ze in de oven (of op de barbecue) niet zullen aanbranden.
  5. Maak ondertussen de barbecuesaus door alle ingrediënten te combineren in een sauspannetje.
  6. Breng het op laag vuur aan de kook en laat de saus minuten zachtjes doorkoken. Roer af en toe even door.
  7. Haal de saus van het vuur, giet in een schaaltje en laat het afkoelen.
  8. Verwarm de oven voor op 220°Cen bekleed een bakplaat met bakpapier.
  9. Pel de zoete ui en snijd hem in stukken. Je kunt de ui het beste halveren en de helft in vier gelijke stukken snijden.
  10. Maak de spiesjes. Begin met een stukje ui, gevolgd door een stukje kip en een cherrytomaatje. Neem nu weer een stukje ui en eindig met een stukje kip. Op deze manier kun je ongeveer 12 spiesjes maken.
  11. Leg de spiesjes op de beklede bakplaat en bak ze in 10 minuten gaar. Keer de spiesjes na 5 minuten een keer om.
  12. Serveer direct, samen met de barbecuesaus. 

Tips!

  1. Het is handig om de kip een dag van te voren al te marineren. Zo hoef je op de dag zelf alleen maar wat spiesjes te rijgen en ze af te bakken.
  2. Bak de spiesjes niet op een rooster. De tomaat zal van het stokje vallen.
  3. Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Jessica van Foodie Feest.