Jam studio logo

Feestelijke Paas prikkers

Bereidingstijd: 1 uur en 10 min. bereidingstijd
1 uur wachttijd
Makkelijk
Door Leuke recepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Prikkers met scones:
  • 200 g bloem
  • 1 zakje(s) bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 50 g boter
  • 1 zakje(s) vanillepoeder
  • 150 ml melk
  • 6 el mascarpone
  • 6 el Hero Minder Zoet Abrikozen
  • 1 st mango
  • 12 st witte druiven
  • Prikkers met broodrolletjes:
  • 4 sneetje(s) brood
  • 4 el mascarpone
  • 4 el Hero Minder Zoet Abrikozen
  • 12 blokjes ananas

Keukenapparatuur

  • 12 prikkers
  • Bakplaat met bakpapier
  • Uitsteekvormpjes van ca. 5 cm
  • Aluminiumfolie
  • Deegroller

Bereidingswijze

Je paastafel is zo gevuld! Ga voor deze super feestelijke prikkers, die je paasontbijt doen stralen. Deze prikkers zijn ook ontzettend leuk om te maken met kinderen, om ze daarna lekker op te eten!

Ingredienten_Paasprikkers

Prikkers met scones:

1. Verwarm de oven voor op 200°C.

2. Zeef de bloem, bakpoeder, vanillesuiker en het zout in een kom.

3. Wrijf met je handen de boter erdoor totdat deze helemaal is opgenomen in de bloem.

4. Schenk de melk erbij en roer tot een beslag.

Beslag_Paasprikkers

5. Bebloem een werkvlak in en leg het deeg hierop.

6. Bebloem je handen en kneed het beslag tot een deeg. Gebruik bloem om het plakken tegen te gaan.

7. Rol of duw het deeg uit tot een lap van ongeveer 1,5 cm dik.

8. Steek er met een glas of vorm rondjes uit van ongeveer 5 cm.

Uitsteken_Paasprikkers

9. Leg deze op een bakplaat met bakpapier en zet ze ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.

10. De scones moeten flink rijzen maar ook gaar zijn vanbinnen. Laat ze grotendeels afkoelen.

11. Schil en snijd ondertussen de mango in stukjes.

Jam_Paasprikkers

12. Snijd de scones doormidden. Besmeer de onderzijde met mascarpone en daarop de Minder Zoet abrikozenjam.

13. Rijg nu eerst een druif, bovenzijde scone, stukje mango, besmeerde onderzijde scone aan een prikker en herhaal dit. Sluit af met een druif.

14. Maak op dezelfde manier ook de andere prikkers.

Resultaat_Prikkers_1

Tip: in plaats van bloem kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken, met een half zakje bakpoeder (8 gram).

Prikkers met broodrolletjes:

1. Neem 2 sneetjes brood en snijd hier de korstjes af.

2. Leg de sneetjes naast elkaar en laat ongeveer 1 centimeter overlappen.

3. Rol met een deegroller het brood plat en druk extra goed op de plek waar de 2 sneetjes elkaar overlappen. Herhaal dit met de andere 2 sneetjes brood.

4. Besmeer de aaneengeplakte lappen eerst met een laag mascarpone en daarna met Minder Zoet abrikozenjam.

Brood_Paasprikkers

5. Rol op via de korte kant. Wikkel de broodrolletjes stevig in aluminiumfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

6. Haal de rolletjes uit de folie en snijd in plakjes. 6 plakjes per rolletje, zodat je in totaal 12 stuks hebt.

Gesneden_paasprikkers

7. Rijg de rolletjes om en om met een stukjes ananas aan een prikker.

8. Serveer de rolletjes direct.

Resultaat_Prikkers_2

Paasprikkers1 Paasprikkers_2

Tip: Steek de prikkers in een halve appel om ze te serveren!
Tip: Maak je paasontbijt compleet met belegde broodjes, een gekookt ei en verse jus!

Deze vrolijke paasrecepten zijn geschreven door Sandra van Leuke Recepten

Nog meer heerlijke inspiratie opdoen voor Pasen? Kijk nog even rond op de Hero Jam Studio!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept