Dessert
Feestelijke bosvruchten tiramisu
Bereidingstijd
40 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Splits de eieren. Het eiwit heb je niet meer nodig, maar hier kun je andere lekker dingen mee maken!
- Mix de eidooiers met de suiker 3 minuten tot er een licht geel mengsel is ontstaan.
- Voeg de mascarpone beetje bij beetje toe tot deze is opgenomen en er geen klontjes meer in zitten.
- Mix in een andere kom de slagroom stijf.
- Spatel de slagroom vervolgens door het mascarpone mengsel tot ook deze is opgenomen.
- Verdeel een laag lange vingers over de bodem van de schaal. Besprenkel deze met een beetje limoncello.
- Besmeer de lange vingers met een laag bosvruchtenjam.
- Giet het roommengsel voor er voor de helft over.
- Leg hier vervolgens weer een laag lange vingers op. Besprenkel met limoncello, besmeer met bosvruchtenjam en dek af met de rest van de room.
- Garneer de bovenzijde met fruit en zet de tiramisu een hele nacht in de koelkast.
- Doe er voor het serveren nog poedersuiker en witte chocolade schaafsel op.
Tip!
- Maak de tiramisu nog feestelijker door er leuke prikkers in te steken!