Jam studio logo

Chunky kaneelgranola

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd
30 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Little Spoon

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Kaneelgranola
  • 100 g gemengde notenpasta
  • 125 ml honing
  • 80 g olijfolie
  • 1 st merg van vanillestokje
  • 1 tl grof zeezout
  • 3 tl kaneel
  • 150 g blanke amandelen
  • 50 g kokosflakes
  • 80 g zonnebloempitten
  • 200 g havervlokken
  • Ontbijt (per portie)
  • 60 g Griekse yoghurt
  • 2 el Hero Minder Zoet Frambozenjam
  • 1 handje(s) verse frambozen

Keukenapparatuur

  • Bakpapier

Bereidingswijze

Tijd voor een lekker en snel ontbijt? Maak vooraf een grote portie chunky kaneelgranola waar je even mee vooruit kunt! Knapperige stukken granola met kokos en kaneel, genieten!

Chunky kaneelgranola

1. Verwarm de oven voor op 175°C.

2. Bekleed een bakblik met bakpapier.

3. Meng in een grote kom de notenpasta, honing, olijfolie, vanille, grof zeezout en kaneel met elkaar.

4. Zodra het egaal is, voeg je de amandelen, kokosflakes, zonnebloempitten en havervlokken toe.

5. Schep goed om zodat alle ingrediënten bedekt zijn met een laagje van het kaneelmengsel.

Chunky kaneelgranola

6. Verdeel nu de granola over het bakpapier. Hoe voller je blik, hoe minder crunchy de granola kan worden.

7. Druk de granola lichtjes aan. Het hoeft niet helemaal verspreid te liggen, het mag aan elkaar plakken. Zo krijg je namelijk die crunchy stukken!

8. Zet in de oven en bak ongeveer 30 minuten. Schep halverwege de granola nog een keer om.

9. Zodra de granola mooi bruin kleurt, haal je deze uit de oven. Het lijkt nu nog niet crunchy, maar dat komt als de granola is afgekoeld.

10. Schep nu wat Griekse yoghurt in een schaaltje. Verdeel er stukken chunky kaneelgranola over, doe er een schep Minder Zoet frambozenjam bij en maak af met wat verse frambozen.

Kaneelgranola

Tip: Is je bakblik vol? Bak de kaneelgranola dan in twee keer! Zo wordt het knapperiger en nóg lekkerder!

Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Stefanie van Little Spoon

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept