Jam studio logo

Bosvruchten-citroen ijstaart

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
1 nacht wachttijd
Gemiddeld
Door Zoetrecepten

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 1250 ml kokosyoghurt
  • 2 st citroenen
  • 4 el zoetmiddel
  • 1 potje Hero Minder Zoet Bosvruchten
  • 500 g blauwe bessen (diepvries
  • 250 g granola

Keukenapparatuur

  • Cakevorm 30 cm
  • Rasp
  • Plastic folie

Bereidingswijze

Wauw! In de zomer is er toch niks lekker dan ijs? En trouwens, tijdens speciale gelegenheden, feestdagen, maandagen… IJs kan altijd! Maak eens deze waanzinnige bosvruchten-citroen ijstaart, een feestje op elke tafel!

ijstaart

1. Doe alle kokosyoghurt in een kom en rasp de schil van een citroen hierboven.

2. Pers het sap van 1 citroen uit en meng dit samen met de rasp door de kokosyoghurt.

ijstaart

3. Maak op smaak met het zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop) en voeg eventueel wat extra toe als je een zoetekauw bent.

4. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen.

5. Neem de pot bosvruchtenjam en roer stevig los met een lepel.

6. Verdeel een kwart van het yoghurtmengsel over de bodem van de cakevorm en strijk glad.

7. Verdeel met een klein lepeltje ongeveer 1/3e van de inhoud van de jampot over de yoghurtlaag en strooi er een paar blauwe bessen overheen.

ijstaart

8. Herhaal dit proces twee keer en top tenslotte af met het laatste deel yoghurt en zet een nacht in de vriezer.

9. Doe alle resterende blauwe bessen in een steelpan en voeg het sap van de tweede citroen eraan toe.

10. Verwarm een aantal minuten op het fornuis terwijl je blijft roeren.

11. Laat nu volledig afkoelen tot het opdient.

12. Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet ‘m op een schaal of plank.

ijstaart   ijstaart

13. Decoreer de ijstaart met de afgekoelde blauwe bessen en granola.

ijstaart  ijstaart

Tip: Je kunt de granola ook zelf maken! Daar heeft Zoetrecepten nog een paar leuke recepten voor…

Dit fantastische recept is geschreven door Mariette van Zoetrecepten.nl.

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept