Bosvruchten citroen ijstaart_resulstaat_3840x1400.jpg
Gebak

Bosvruchten-citroen ijstaart

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe alle kokosyoghurt in een kom en rasp de schil van een citroen hierboven.
    Bosvruchten citroen ijstaart_ingredienten_2400x1200.jpg
  2. Pers het sap van 1 citroen uit en meng dit samen met de rasp door de kokosyoghurt.
  3. Maak op smaak met het zoetmiddel (bijvoorbeeld ahornsiroop) en voeg eventueel wat extra toe als je een zoetekauw bent.
  4. Bekleed een cakevorm met plasticfolie en laat dit aan de zijkanten overhangen.
  5. Neem de pot bosvruchtenjam en roer stevig los met een lepel.
  6. Verdeel een kwart van het yoghurtmengsel over de bodem van de cakevorm en strijk glad.
    Bosvruchten citroen ijstaart_bereiding_2400x1200.jpg
  7. Verdeel met een klein lepeltje ongeveer 1/3e van de inhoud van de jampot over de yoghurtlaag en strooi er een paar blauwe bessen overheen.
  8. Herhaal dit proces twee keer en top tenslotte af met het laatste deel yoghurt en zet een nacht in de vriezer.
  9. Doe alle resterende blauwe bessen in een steelpan en voeg het sap van de tweede citroen eraan toe.
  10. Verwarm een aantal minuten op het fornuis terwijl je blijft roeren.
  11. Laat nu volledig afkoelen tot het opdient.
  12. Haal voor het serveren de ijstaart met behulp van het plasticfolie uit de vorm en zet ‘m op een schaal of plank.
  13. Decoreer de ijstaart met de afgekoelde blauwe bessen en granola.

Tip!

  1. Je kunt de granola ook zelf maken! Daar heeft Zoetrecepten nog een paar leuke recepten voor…