Jam studio logo

Bosbessen-kruimeltaartje

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd
30 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Oh My Pie

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • Deeg
  • 100 g glutenvrije havermout
  • 50 g amandelmeel
  • 6 st Medjoul dadels ontpit
  • 300 g kokosyoghurt
  • 2 st eieren
  • 1 snufje zeezout
  • Vulling
  • 150 g bosbessen
  • 2 el Hero Bosbessenjam
  • 1 el citroensap
  • Kruimeldeeg
  • 50 g glutenvrije havermout
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 snufje zeezout
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 2 st Medjoul dadels ontpit

Keukenapparatuur

  • Springvorm, 18 cm
  • Bakpapier

Bereidingswijze

Taart! Maar dan gluten- en lactosevrij. Lekker! Zonder al te veel moeite zet je dit bosbessenkruimeltaartje op tafel. Fris, zoet, knapperig en smeuïg! Wat wil je nog meer?

1. Verwarm de oven voor op 170°C. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met kokosolie.

2. Doe de ingrediënten voor het deeg in een mengkom en maak deze fijn met een foodprocessor zodat er een egaal beslag ontstaat. Is het beslag nog te stevig, voeg dan een extra lepel kokosyoghurt toe.

Bosbessen kruimeltaartje

3. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en verdeel hier de bosbessen overheen. Maak het af met een swirl van bosbessenjam en het citroenrasp.

4. Roer vervolgens de ingrediënten van het kruimeldeeg door elkaar en maak hier een grof deeg van met een foodprocessor of met de hand.

5. Uiteindelijk ontstaat er een kruimelige massa. Is de structuur nog wat los? Voeg dan een klein scheutje water toe. Is het juist te nat? Voeg dan wat extra havermout of amandelmeel toe en roer het deeg nogmaals door elkaar.

6. Verdeel deze kruimels over de bosbessen en zet de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Bosbessen kruimeltaartje

7. Laat het bosbessentaartje tot slot nog even afkoelen buiten de oven.

Tip: Taartje uit de oven? Maak het extra feestelijk door te decoreren met bosbessen, een swirl jam en wat citroenrasp.
 
Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Marike van Oh My Pie.

 

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept