Jam studio logo

Bosbessen havermoutmuffins

Bereidingstijd: 15 min. bereidingstijd
25 min. wachttijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 6 el Hero Bosbessenjam
  • 100 g havermout
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 st eieren
  • 150 ml melk
  • 50 ml plantaardige olie

Keukenapparatuur

  • mffinvorm
  • bkpapier

Bereidingswijze

Door de havermout een lekker robuuste ontbijtmuffin! Niet te zoet, maar smeuïg en fris door de jam.

1. Verwarm de oven voor op 185°C. 

2. Roer de eieren los en meng dit met de havermout, melk, olie, het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder tot een dik beslag.

Bosbessen havermout muffins ingredients

3. Bekleed de muffinvorm met velletjes bakpapier van ongeveer 12x12 cm.

4. Vul de muffinvormpjes voor ¾ met het beslag en schep er een eetlepel jam op.

Bosbessen havermout muffins tussenstap

5. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven.

Bosbessen havermout muffins eindresultaat

Tip: Lekker om te variëren met andere soorten jam.

Tip: Wil je ze bewaren? Laat de muffins dan afkoelen en bewaar ze in de koelkast.

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept