Jam studio logo

Arepas

Bereidingstijd: 30 min. bereidingstijd
Gemiddeld
Door Hero

Bekijk de benodigdheden

Ingrediënten

  • 300 g maïsmeel
  • 450 ml water
  • 1 tl zout
  • 300 g biefstuk
  • 2 tl picadillo kruiden
  • 2 el olie Frambozen-tomatensalsa
  • 4 st tomaten in blokjes
  • 1 st rode ui gesnipperd
  • 1 st jalapeño peper fijngehakt
  • 1 st Sap van limoen
  • 3 el Hero Minder Zoet Frambozen
  • 1 snufje peper en zout
  • 5 g koriander
  • 2 stengels bosui in dunne ringetjes

Keukenapparatuur

  • Mengkom
  • Koekenpan

Bereidingswijze

Zin in exotischer? Ga voor deze arepas met frambozen-tomatensalsa! Succes gegarandeerd!

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Meng in een grote kom het water en het zout.

3. Voeg langzaam het maïsmeel toe en kneed tot een soepel, zacht deeg. Als het deeg te nat is, kun je wat extra maïsmeel toevoegen.

4. Vorm 8 balletjes van het deeg en druk ze zachtjes plat (ter grootte van een pitabroodje).

5. Bak de arepas in een droge koekenpan ongeveer 2 tot 3 minuten aan iedere kant tot ze beginnen te kleuren. Bak de arepas vervolgens nog 10 tot 15 minuten af in de oven op 180˚C.

6. Wrijf de biefstuk in met één eetlepel olie en de picadillo kruiden.

7. Bak de biefstuk in een koekenpan 1 tot 2 minuten aan elke kant. Laat even rusten en snijd in dunne plakjes.

8. Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de rode ui en de jalapeño 2 minuten.

9. Voeg de tomatenblokjes en de Minder Zoet frambozenjam toe en bak 5 minuten mee tot het vocht is verdampt en de salsa dikker is geworden.

10. Breng op smaak met limoensap, peper en zout.

11. Snijd de arepas open en beleg met de biefstuk en de salsa.

12. Garneer met koriander en bosui.

 
Tip: De arepas zijn het lekkerst als ze nog warm en knapperig zijn!

Volg ons op Instagram

    Heb jij ook een jam recept?

    Upload jouw recept