Lunch
Italiaanse bol met zoetzuur gegrilde groente, dragon en bosvruchtenjam
Bereidingstijd
20 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 °c.
- Maak je gebruik van verse Italiaanse bollen, dan kun je meteen aan de slag met het beleg. Wanneer je Italiaanse afbakbollen gebruikt, ontdooi ze dan eerst.
- Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
- De paprika kun je in 5 grove stukken snijden.
- Besprenkel ze daarna met olijfolie en wat peper en zout.
- Om de groenten te grillen, kun je zowel een barbecue als een grillpan gebruiken. Zolang er maar een mooi grillstreepje ontstaat.
- Doe de bosvruchtenjam ondertussen in een kommetje en voeg daar twee eetlepels water aan toe.
- Meng het met 30 ml dragonazijn voor een verrassend effect.
- Als deze saus klaar is, kun je het gebruiken om de groenten te marineren.
- Snijd vervolgens de blaadjes van de dragon fijn en voeg dit toe aan de gemarineerde groenten.
- Bak de afbakbroodjes volgens verpakking tot ze goudbruin zijn.
- Verse broodjes hoeven maar heel kort in de oven, om een extra lekker effect te krijgen.
- Tot slot kun je de broodjes open snijden om ze te beleggen met de gemarineerde groenten en wat rucola. Eet smakelijk!