Header_Italiaanse_bol_zoetzuur_gegrilde_groenten
Lunch

Italiaanse bol met zoetzuur gegrilde groente, dragon en bosvruchtenjam

  • Bereidingstijd
    20 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 °c.

    Ingredienten_Italiaanse_bol_zoetzuur_gegrilde_groenten
  2. Maak je gebruik van verse Italiaanse bollen, dan kun je meteen aan de slag met het beleg. Wanneer je Italiaanse afbakbollen gebruikt, ontdooi ze dan eerst.

  3. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.

  4. De paprika kun je in 5 grove stukken snijden.

  5. Besprenkel ze daarna met olijfolie en wat peper en zout.

  6. Om de groenten te grillen, kun je zowel een barbecue als een grillpan gebruiken. Zolang er maar een mooi grillstreepje ontstaat.

  7. Doe de bosvruchtenjam ondertussen in een kommetje en voeg daar twee eetlepels water aan toe.

  8. Meng het met 30 ml dragonazijn voor een verrassend effect.

  9. Als deze saus klaar is, kun je het gebruiken om de groenten te marineren.

    Bereiding_Italiaanse_bol_zoetzuur_gegrilde_groenten
  10. Snijd vervolgens de blaadjes van de dragon fijn en voeg dit toe aan de gemarineerde groenten.

  11. Bak de afbakbroodjes volgens verpakking tot ze goudbruin zijn.

  12. Verse broodjes hoeven maar heel kort in de oven, om een extra lekker effect te krijgen.

  13. Tot slot kun je de broodjes open snijden om ze te beleggen met de gemarineerde groenten en wat rucola. Eet smakelijk!