Header_Yoghurt_ontbijttaart
Ontbijt

Yoghurt ontbijttaart

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

    Ingredienten_Yoghurt_Ontbijttaart_2400x1200.jpg
  2. Doe dan de granola, havermout, dadels, speculaaskruiden en het zout in de keukenmachine en maal dit fijn.

  3. Voeg dan de gepofte quinoa, gesmolten boter en een eetlepel bosvruchtenjam Minder Zoet toe en maal nog even kort tot een plakkerig mengsel.

  4. Stort de kruimels op de bodem van een springvorm. Druk het gelijkmatig en goed aan.

    Bereiding_Yoghurt_ontbijttaart
  5. Zet de bodem nog even opzij.

  6. Week 8 blaadjes gelatine in koud water.

  7. Doe één eetlepel bosvruchtenjam Minder Zoet samen met twee eetlepels water in een steelpan en breng dit aan de kook op laag vuur.

  8. Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en doe dit bij het jam mengsel. Roer goed door tot het helemaal is opgelost.

  9. Voeg vervolgens nog drie eetlepels jam toe en roer goed.

  10. Doe de Griekse yoghurt in een ruime mengkom en giet het gelatine-mengsel hier al roerend bij. Spatel net zo lang tot het volledig gemengd is.

  11. Voeg nog een paar kleine schepjes bosvruchtenjam Minder Zoet en de stukjes bramen toe en spatel dit grof door.

  12. Giet het mengsel op de haverbodem.

  13. Maak de bovenkant af met bramen.

  14. Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.

  15. Snijd de taart in 6 punten voor volledige porties.

Tips!

  1. Is de ontbijttaart onderdeel van je ontbijt? Dan kun je makkelijk 10 tot 12 punten uit de taart snijden.

  2. Je kunt de taart makkelijk 4 dagen bewaren in de koelkast, maar de lange vingers worden wel snel zachter.

  3. Je kunt de taart ook in puntjes invriezen, zo heb je makkelijk een portie om mee te nemen.