Ontbijt
Yoghurt ontbijttaart
Bereidingstijd
30 minutenPorties
6 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
- Doe dan de granola, havermout, dadels, speculaaskruiden en het zout in de keukenmachine en maal dit fijn.
- Voeg dan de gepofte quinoa, gesmolten boter en een eetlepel bosvruchtenjam Minder Zoet toe en maal nog even kort tot een plakkerig mengsel.
- Stort de kruimels op de bodem van een springvorm. Druk het gelijkmatig en goed aan.
- Zet de bodem nog even opzij.
- Week 8 blaadjes gelatine in koud water.
- Doe één eetlepel bosvruchtenjam Minder Zoet samen met twee eetlepels water in een steelpan en breng dit aan de kook op laag vuur.
- Zet het vuur uit, knijp de gelatine uit en doe dit bij het jam mengsel. Roer goed door tot het helemaal is opgelost.
- Voeg vervolgens nog drie eetlepels jam toe en roer goed.
- Doe de Griekse yoghurt in een ruime mengkom en giet het gelatine-mengsel hier al roerend bij. Spatel net zo lang tot het volledig gemengd is.
- Voeg nog een paar kleine schepjes bosvruchtenjam Minder Zoet en de stukjes bramen toe en spatel dit grof door.
- Giet het mengsel op de haverbodem.
- Maak de bovenkant af met bramen.
- Zet de taart voor minimaal 4 uur in de koelkast.
- Snijd de taart in 6 punten voor volledige porties.
Tips!
- Is de ontbijttaart onderdeel van je ontbijt? Dan kun je makkelijk 10 tot 12 punten uit de taart snijden.
- Je kunt de taart makkelijk 4 dagen bewaren in de koelkast, maar de lange vingers worden wel snel zachter.
- Je kunt de taart ook in puntjes invriezen, zo heb je makkelijk een portie om mee te nemen.