header_Scrambled eggs_3840x1400.jpg
Ontbijt

Scrambled eggs met geglazuurde bacon

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

    ingredienten_Scrambled eggs_2400x1200.jpg
  2. Besmeer het spek aan beide zijden met aardbeienjam, leg op een rekje en bak krokant in de oven in 15 tot 20 minuten. Controleer iedere 5 minuten of het spek niet aanbrandt.

  3. Klop de eieren los met de room en zeef in een bolzeef (zo krijg je een gladder en egaler eimengsel).

    bereiding_Scrambled eggs_2400x1200.jpg
  4. Zet de koekenpan op laag vuur en laat de boter zachtjes smelten. Voeg het eimengsel toe en laat het 20-30 seconden garen zonder te roeren.

  5. Vouw vervolgens de buitenkanten naar binnen, roer zachtjes en laat weer 20-30 seconden onaangeroerd.

  6. Herhaal dit proces tot de eieren zachtjes stollen (dit duurt ongeveer 7-10 minuten).

  7. Breng op smaak met peper, zout en bieslook en serveer met toast en aardbeienspek.