Header_Crostini's_3840x1400.jpg
Lunch

Crostini’s met geitenkaas

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    16 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng 3 eetlepels olijfolie met een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout.
  3. Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Weinig tijd? In de supermarkt kunnen ze het stokbrood ook voor je snijden.
  4. Kwast de plakjes stokbrood aan beide zijden in met de knoflookolie.
  5. Plaats de stokbroodjes op een rooster en rooster ze in ongeveer 5 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
  6. Haal de crostini’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.
  7. Verdeel de zachte geitenkaas over de crostini’s.
  8. Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg deze op de geitenkaas.
  9. Verwarm de appelstroop kort in een steelpannetje of in de magnetron. Blijf hier wel bij, want dit gaat heel snel.
  10. Roer de appelstroop goed door en verdeel een lekkere drizzle van de appelstroop over de geitenkaas crostini’s. Serveer direct en geniet!
    Bereiding_Crostini's_2400x1200.jpg

Tips!

  1. eet je de crostini’s liever warm? Beleg dan de plakjes stokbrood (voordat ze de oven in gaan) met de geitenkaas en plakjes vijg. Bak ze vervolgens in 5-7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Drizzle vervolgens de warme appelstroop over de crostini’s en serveer direct. Lekker!
  2. Crostini betekent letterlijk vertaald ‘toastje’. Omdat de plakjes stokbrood in de oven gaan, kun je goed een stokbrood gebruiken dat al wat ouder is.