Lunch
Crostini’s met geitenkaas
Bereidingstijd
15 minutenPorties
16 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng 3 eetlepels olijfolie met een gehakt teentje knoflook en wat peper en zout.
- Snijd het stokbrood in dunne plakjes. Weinig tijd? In de supermarkt kunnen ze het stokbrood ook voor je snijden.
- Kwast de plakjes stokbrood aan beide zijden in met de knoflookolie.
- Plaats de stokbroodjes op een rooster en rooster ze in ongeveer 5 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.
- Haal de crostini’s uit de oven en laat ze iets afkoelen.
- Verdeel de zachte geitenkaas over de crostini’s.
- Snijd de vijgen in dunne plakjes en leg deze op de geitenkaas.
- Verwarm de appelstroop kort in een steelpannetje of in de magnetron. Blijf hier wel bij, want dit gaat heel snel.
- Roer de appelstroop goed door en verdeel een lekkere drizzle van de appelstroop over de geitenkaas crostini’s. Serveer direct en geniet!
Tips!
- eet je de crostini’s liever warm? Beleg dan de plakjes stokbrood (voordat ze de oven in gaan) met de geitenkaas en plakjes vijg. Bak ze vervolgens in 5-7 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Drizzle vervolgens de warme appelstroop over de crostini’s en serveer direct. Lekker!
- Crostini betekent letterlijk vertaald ‘toastje’. Omdat de plakjes stokbrood in de oven gaan, kun je goed een stokbrood gebruiken dat al wat ouder is.