header_abrikozen rondo's_3840x1400.jpg
Gebak

Rondo's met Hero abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Doe de basterdsuiker, boter, bloem en het bakpoeder en zout bij elkaar in een kom en kneed tot een mooi deeg.
    ingredienten_abrikozen rondo's_2400x1200.jpg
  2. Verpak het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
  3. Rol het deeg vervolgens uit op een met bloem bestoven werkblad.
  4. Steek met een ronde uitsteker cirkels uit het deeg en bekleed hiermee de bakringen. Zorg dat de uitsteekvorm iets groter is dan je bakringen. (Eventueel kun je in plaats van bakringen hier ook een muffinvorm of andere kleine bakvormpjes gebruiken)
  5. Zet de ringen vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Zorg dat je wat deeg bewaart voor de kruimellaag van de rondo’s.

Vulling

  1. Kneed het halve eitje door de amandelspijs tot een gelijkmatig geheel.

Rondo’s maken

  1. Verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de rondo’s.
    bereiding_abrikozen rondo's_2400x1200.jpg
  2. Bovenop de amandelspijs gaat ongeveer een eetlepel abrikozenjam. Verdeel ook dit gelijkmatig.
  3. Met het overgebleven deeg maak je de kruimeltopping. Dit zijn gewoon kleine stukjes deeg die je over de rondo’s verdeelt. Zorg dat je nog wat van de jam kunt zien. De kruimels rijzen nog in de oven en het is leuk om de abrikozenvulling te kunnen zien.
  4. Bak de abrikozen rondo’s in 20 minuten gaar op 180 graden Celsius.