Plaattaart
Borrel

Plaattaart met geitenkaas en abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    15 minuten
  • Porties
    6 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

    plaattaart ingredienten
  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat.

  3. Snijd een rode ui in ringen en de geitenkaas in stukjes.

  4. Bekleed het bladerdeeg met de ui en de geitenkaas.

  5. Voeg daarna een flinke hoeveelheid abrikozenjam toe.

  6. Strooi de fijngehakte hazelnoten over de taart.

    bereiding plaattaart
  7. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak af tot hij mooi goudbruin is in ongeveer 15 minuten.

  8. Haal de taart uit de oven en maak af met wat verse basilicum.

Tip!

  1. Eet de plaattaart als borrelhapje of serveer als diner met een lekkere, frisse salade! Dit fantastische recept is speciaal voor de Hero Jam Studio geschreven door Tamara van Salt & Orange.