header_PeanutbutterJellyCheescake_3840x1400.jpg
Gebak

Peanutbutter jelly cheesecake

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    16 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter au bain-marie.
    ingredienten_PeanutbutterJellyCheescake_2400x1200.jpg
  2. Doe de pindakoeken in de foodprocessor en maal fijn.
  3. Meng de kruimels door de gesmolten boter en druk dit op de bodem van een met bakpapier bedekte springvorm. Druk stevig aan.
  4. Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Verwarm de oven voor op 140°C. Zet alvast een ovenbestendige, lage kom gevuld met heet water onderin de oven. Dit verbetert het bakproces van de cheesecake.
  6. Neem een schone kom en mix hierin de roomkaas, sour cream, suiker en pindakaas tot een glad mengsel.
  7. Zet de mixer uit en spatel een voor een de drie eieren er doorheen.
  8. Giet de vulling in je gekoelde springvorm met de bodem.
  9. Verdeel drie flinke theelepels jam over de cheesecake en swirl deze er doorheen.
  10. Bak de cheesecake in de voorverwarmde oven in 65 tot 70 minuten gaar. Controleer de cheesecake na 60 minuten even. De bovenkant moet droog aanvoelen en de randen steviger, verder mag de cheesecake wiebelen.
  11. Zet de oven uit en laat de peanutbutter jelly cheesecake een uur op temperatuur komen.
  12. Haal de cheesecake dan uit de oven, snijd de randen los en laat verder afkoelen.
  13. Top de cheesecake af met een rijke laag Hero Minder Zoet frambozenjam of doe dit pas bij het serveren. Zet de cheesecake minstens een nacht in de koelkast voordat je deze aansnijdt.
    bereiding_PeanutbutterJellyCheescake_2400x1200.jpg

Tip!

  1. Probeer kleine puntjes te snijden van deze cheesecake, want de pindakaas maakt ‘m behoorlijk machtig.