Header_Pavlova met blauwe bessen en munt_3840x1400.jpg
Dessert

Pavlova met blauwe bessen en munt

  • Bereidingstijd
    85 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Moeilijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Combineer het eiwit, zout en witte azijn samen in de kom, mix snel en zet het weg.
  3. Doe de suiker en de maizena samen in een kleine kom en voeg het in gedeelten aan de eiwitten toe, klop tot het een geheel is.
  4. Voeg daarna de vanille toe en blijf kloppen tot
 het stijf is.

  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de pavlova hier in 8 grote lepels op.
    Bereiding_Pavlova met blauwe bessen en munt_2400x1200.jpg
  6. Gebruik een tweede lepel om er mooie rondjes van te vormen.
  7. Maak een kleine inkeping in het midden in elk rondje. 

  8. Doe dit 10 minuten in de oven en zet daarna de oven op 100 °C.
  9. Bak de pavlova vervolgens een uur, daarna kun je de oven uitdraaien en ze nog een uur laten koelen (laat de deur van de oven een klein stukje openstaan).
  10. Klop ondertussen de slagroom samen met 2 eetlepels suiker in een kleine kom.

  11. Maak de helft van de bosbessen fijn met een stamper om het sap vrij te maken.
  12. Voeg dit toe aan de slagroom of gebruik het los als topping.
  13. Verdeel de slagroom gelijkmatig over de pavlova.
  14. Maak het af door de rest van de sappige bosbessen over de pavlova te strooien en garneer met de muntblaadjes.
  15. Doe een theelepeltje bosbessenjam on top, om het helemaal af te maken!