Dessert
Pavlova met blauwe bessen en munt
Bereidingstijd
85 minutenPorties
8 PersonenMoeilijkheidsgraad
Moeilijk
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Combineer het eiwit, zout en witte azijn samen in de kom, mix snel en zet het weg.
- Doe de suiker en de maizena samen in een kleine kom en voeg het in gedeelten aan de eiwitten toe, klop tot het een geheel is.
- Voeg daarna de vanille toe en blijf kloppen tot het stijf is.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de pavlova hier in 8 grote lepels op.
- Gebruik een tweede lepel om er mooie rondjes van te vormen.
- Maak een kleine inkeping in het midden in elk rondje.
- Doe dit 10 minuten in de oven en zet daarna de oven op 100 °C.
- Bak de pavlova vervolgens een uur, daarna kun je de oven uitdraaien en ze nog een uur laten koelen (laat de deur van de oven een klein stukje openstaan).
- Klop ondertussen de slagroom samen met 2 eetlepels suiker in een kleine kom.
- Maak de helft van de bosbessen fijn met een stamper om het sap vrij te maken.
- Voeg dit toe aan de slagroom of gebruik het los als topping.
- Verdeel de slagroom gelijkmatig over de pavlova.
- Maak het af door de rest van de sappige bosbessen over de pavlova te strooien en garneer met de muntblaadjes.
- Doe een theelepeltje bosbessenjam on top, om het helemaal af te maken!