Gebak
Monchoutaart repen met bosbessen
Bereidingstijd
20 minutenPorties
12 PersonenMoeilijkheidsgraad
Makkelijk
Bereidingswijze
- Bekleed een vierkante bakvorm van 20 x 20 cm met een vel bakpapier.
- Verkruimel de jodenkoeken met behulp van een foodprocessor of sla ze (in een plastic zakje) kapot met een deegroller.
- Smelt de roomboter in een steelpannetje en haal de pan van de warmtebron. Schep hier de koekkruimels door.
- Stort vervolgens de bodemmix in de bakvorm en verspreid deze zo evenredig mogelijk. Druk de bodem goed aan met een spatel of de bolle kant van een lepel.
- Klop voor de taartvulling de slagroom met de helft van de witte basterdsuiker en zakje Klopfix stijf.
- Klop ondertussen in een andere kom de monchou met de vanillesuiker en de rest van de witte basterdsuiker romig.
- Spatel de stijfgeklopte slagroom rustig door het monchoubeslag en stort het geheel in de bakvorm. Verdeel het beslag goed en strijk de bovenkant glad.
- Schep de bosbessenjam over de monchoulaag en verspreid de jam voorzichtig.
- Zet de bakvorm minimaal 2,5 tot 3 uur in de koelkast om de monchoutaart op te laten stijven en snijd hem daarna in repen.
- Bewaar de monchoutaart repen afgedekt in de koelkast.
Tip!
- Strooi voor het snijden wat geraspte kokos over de monchoutaart voor een sneeuwachtig effect!