Plaattaart meringue
Dessert

Meringue frambozen-kokosplaatkoek

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    8 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.

    Plaattaart meringue
  2. Beleg de bakvorm met bakpapier.

Maak eerst de kokoskoekjes

  1. Doe 4 eiwitten in een vetvrije kom en mix deze met de mixer op de hoogste stand stijf.

  2. Voeg 175 gram suiker aan het opgeklopte eiwit toe. Mix het kort op de laagste stand tot de suiker en het eiwit goed gemengd zijn.

  3. Schep de geraspte kokos met een spatel door het beslag heen. Wanneer het beslag goed gemengd is, druk je het kokosmengsel gelijkmatig op de bodem van de bakvorm.

  4. Bestrijk de kokosmakronenbodem met de volledige inhoud van de pot Minder Zoet frambozenjam.

Ga nu verder met de meringuelaag

  1. Weeg 180 gram suiker en 180 gram poedersuiker af. Zorg ervoor dat je beslagkom en je mixer vetvrij zijn. (Hier kun je bijvoorbeeld citroensap voor gebruiken)

  2. Doe 6 eiwitten en een flinke snuf zout in de beslagkom en mix op middelhoge stand.

  3. Wanneer het eiwit stijver begint te worden, voeg je in een klein stroompje de kristalsuiker toe. Blijf mixen tot je stijve pieken kunt maken. De suiker moet volledig opgelost zijn in het eiwit. Je mag dus geen korreltjes meer voelen.

  4. Spatel rustig de poedersuiker door het stijfgeklopte eiwit heen, doe dit in vormen van achtjes.

  5. Verdeel de meringue over de laag jam.

    Meringue
  6. Bak de meringue frambozen-kokosplaatkoek in 40 tot 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. De meringue zal lichtbruin worden.

  7. Laat de meringue volledig afkoelen en serveer met verse frambozen.

Tips!

  1. Bewaar de eigelen. Hier kun je heerlijke andere recepten mee maken zoals crème brûlée!

  2. Dit feestelijke recept is geschreven door Mariette van Zoetrecepten.

  3. Nog meer heerlijke kerstinspiratie opdoen? Kijk nog even rond op de Hero Fruit Studio!