Header_LangeVingers_aardbeien_3840x1400.png
Dessert

Lange vingers met aardbeienroom

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Rasp het groene gedeelte van de limoen af en doe dit samen met het limoensap en de suiker in een steelpan.
    Ingredienten_LangeVingers_aardbeien_2400x1200.png
  2. Breng op laag vuur aan de kook voor 5 tot 10 minuten.
  3. Roer ondertussen in een schaaltje de mascarpone los, samen met de aardbeienjam en vanillesuiker.
    Bereiding_LangeVingers_aardbeien_2400x1200.png
  4. Klop in een beslagkom de slagroom stijf met een handmixer. Voeg hier dan de stukjes aardbei aan toe, gevolgd door het mascarponemengsel en spatel dit tot een goed gemengd geheel.
  5. Snij dan de basilicumblaadjes in reepjes. Zet het vuur van de siroop uit en roer hier de basilicum doorheen.
  6. Giet het in een ander bakje om het sneller af te laten koelen.
  7. Pak 4 leuke borden en leg op elk bord 4 lange vingers in een vierkantje.
  8. Doe hier een flinke schep van het aardbei-mascarpone mengsel in.
  9. Maak het geheel af met een paar theelepels van de limoensiroop, plakjes aardbei en fijngehakte pistachenootjes.

Tip!

  1. De siroop en het mascarponemengsel kun je vooraf maken. Zet alles klaar en als het tijd is voor het toetje hoef je alleen de borden nog maar op te maken! Enjoy!