Dessert
Lange vingers met aardbeienroom
Bereidingstijd
30 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Rasp het groene gedeelte van de limoen af en doe dit samen met het limoensap en de suiker in een steelpan.
- Breng op laag vuur aan de kook voor 5 tot 10 minuten.
- Roer ondertussen in een schaaltje de mascarpone los, samen met de aardbeienjam en vanillesuiker.
- Klop in een beslagkom de slagroom stijf met een handmixer. Voeg hier dan de stukjes aardbei aan toe, gevolgd door het mascarponemengsel en spatel dit tot een goed gemengd geheel.
- Snij dan de basilicumblaadjes in reepjes. Zet het vuur van de siroop uit en roer hier de basilicum doorheen.
- Giet het in een ander bakje om het sneller af te laten koelen.
- Pak 4 leuke borden en leg op elk bord 4 lange vingers in een vierkantje.
- Doe hier een flinke schep van het aardbei-mascarpone mengsel in.
- Maak het geheel af met een paar theelepels van de limoensiroop, plakjes aardbei en fijngehakte pistachenootjes.
Tip!
- De siroop en het mascarponemengsel kun je vooraf maken. Zet alles klaar en als het tijd is voor het toetje hoef je alleen de borden nog maar op te maken! Enjoy!