Header_Kwarkwafels_3840x1400.jpg
Gebak

Kwarkwafels met aardbeien

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    2 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  2. Doe de aardbeien in een steelpannetje en voeg 2 eetlepels aardbeienjam en een scheutje water toe.
    Bereiding_Kwarkwafels_2400x1200.jpg
  3. Verwarm de aardbeien op een laag vuur tot ze er lekker glanzend uitzien.
  4. Mix de kwark met de eieren met een garde door elkaar.
  5. Voeg het boekweitmeel, het bakpoeder en een snuf zou toe en klop dit tot een egaal beslag.
  6. Vet je wafelijzer in met een bakspray.
  7. Verdeel een flinke lepel van het beslag over het wafelijzer.
  8. Bak de kwarkwafels aan weerszijden goudbruin. Ga net zo lang door tot het beslag op is.
  9. Serveer de kwarkwafels met een lepel kwak en verdeel daar de geglaceerde aardbeien overheen.
  10. Serveer direct en geniet!

Tip!

  1. Heb je geen wafelijzer? Je zou ook pannenkoekjes van dit beslag kunnen bakken!