header_asperge wit_aardbeien_salade_3840x1400.jpg
Diner

Italiaanse witte asperge & aardbeien salade

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Makkelijk
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Breng in een pan ruim water aan de kook en voeg zout toe.

    ingredienten_asperge wit_aardbeien_salade_2400x1200.jpg
  2. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant.

  3. Blancheer de asperges 6 minuten, laat iets afkoelen en snijd vervolgens over de lengte doormidden.

  4. Verhit een grillpan en grill de asperges (zonder olie) 2 minuten per kant en snijd in schuine stukken van 4 centimeter.

  5. Verwarm ondertussen de oven op 180°C, leg de ham op een bakplaat en laat de ham 10 minuten drogen.

  6. Meng ondertussen de aardbeienjam met olie, azijn en sjalot en breng de dressing op smaak met peper en zout.

    bereiding_asperge wit_aardbeien_salade_2400x1200.jpg
  7. Verdeel de veldsla, asperges en aardbeien over de borden, schenk de dressing er over en garneer met stukjes parmaham.

Tip!

  1. Laat de asperges alvast schillen op de plek waar je ze koopt. Nog makkelijker!