Dessert
Hero zwarte kersen – chocolade trifle
Bereidingstijd
45 minutenPorties
10 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de browniemix.
- Maak beslag zoals aangegeven op de verpakking en meng er 75 gram Zwarte Kersenjam doorheen.
- Vet de springvorm in en giet het beslag erin.
- Bak de brownie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Laat iets afkoelen en haal uit de springvorm. Snijd de brownie doormidden zodat je twee cirkelvormige plakken hebt.
Cassismousse
- Week de gelatine 10 minuten in koud water.
- Verwarm 100 ml Hero Premium Cassis in een steelpannetje.
- Knijp de gelatine uit en los ze op in de verwarmde cassis.
- Laat de cassis iets afkoelen en giet bij de rest van de cassis.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
- Meng lepel voor lepel 400 gram Griekse yoghurt door de witte chocolade.
- Giet langzaam de cassis het bij Griekse yoghurt-mengsel en meng goed door.
- Giet het geheel in een spuitzak en leg 2 uur in de koelkast tot het mengsel dik begint te worden.
Slagroom
- Klop de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker lobbig.
- Meng er voorzichtig 400g Griekse yoghurt doorheen.
- Doe het geheel in een spuitzak en leg in de koelkast.
Trifle
- Leg een plak brownie onderin de triflevorm en leg de helft van de kersen er bovenop.
- Spuit de helft van de cassismousse er overheen, gevolgd door 1/3 van de slagroom.
- Leg voorzichtig de tweede brownie op de slagroom.
- Spuit de rest van de cassismousse er overheen, gevolgd door weer 1/3 van de slagroom.
- Zet de trifle minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
- Leg tot slot de rest van de kersen er bovenop en spuit er toefjes slagroom omheen.
- Decoreer met de geraspte pure chocolade.
Tips!
- Makkelijk om vooraf te maken! Zo sta je tijdens het kerstdiner niet meer in de keuken.
- De laagjes hoeven niet perfect te zijn.