header_zwarte_kersen_chocolade_trifle_23840x1400.jpg
Dessert

Hero zwarte kersen – chocolade trifle

  • Bereidingstijd
    45 minuten
  • Porties
    10 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de browniemix.
    Ingredienten_zwarte_kersen_chocolade_trifle_2400x1200.jpg
  2. Maak beslag zoals aangegeven op de verpakking en meng er 75 gram Zwarte Kersenjam doorheen.
  3. Vet de springvorm in en giet het beslag erin.
  4. Bak de brownie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Laat iets afkoelen en haal uit de springvorm. Snijd de brownie doormidden zodat je twee cirkelvormige plakken hebt.

Cassismousse

  1. Week de gelatine 10 minuten in koud water.
  2. Verwarm 100 ml Hero Premium Cassis in een steelpannetje.
  3. Knijp de gelatine uit en los ze op in de verwarmde cassis.
  4. Laat de cassis iets afkoelen en giet bij de rest van de cassis.
  5. Smelt de witte chocolade au bain-marie en laat iets afkoelen.
    bereiding_zwarte_kersen_chocolade_trifle_2400x1200.jpg
  6. Meng lepel voor lepel 400 gram Griekse yoghurt door de witte chocolade.
  7. Giet langzaam de cassis het bij Griekse yoghurt-mengsel en meng goed door.
  8. Giet het geheel in een spuitzak en leg 2 uur in de koelkast tot het mengsel dik begint te worden.

Slagroom

  1. Klop de slagroom samen met de klop-fix en de vanillesuiker lobbig.
  2. Meng er voorzichtig 400g Griekse yoghurt doorheen.
  3. Doe het geheel in een spuitzak en leg in de koelkast.

Trifle

  1. Leg een plak brownie onderin de triflevorm en leg de helft van de kersen er bovenop.
  2. Spuit de helft van de cassismousse er overheen, gevolgd door 1/3 van de slagroom.
  3. Leg voorzichtig de tweede brownie op de slagroom.
  4. Spuit de rest van de cassismousse er overheen, gevolgd door weer 1/3 van de slagroom.
  5. Zet de trifle minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  6. Leg tot slot de rest van de kersen er bovenop en spuit er toefjes slagroom omheen.
  7. Decoreer met de geraspte pure chocolade.

Tips!

  1. Makkelijk om vooraf te maken! Zo sta je tijdens het kerstdiner niet meer in de keuken.
  2. De laagjes hoeven niet perfect te zijn.