Header_Gegrilde entrecote met abrikozenjam
Diner

Gegrilde entrecote met abrikozenjam

  • Bereidingstijd
    30 minuten
  • Porties
    4 Personen
  • Moeilijkheidsgraad
    Gemiddeld
Bewaar dit recept

Bereidingswijze

  1. Begin met het schoonmaken van de paddenstoelen.
    Ingredienten_Gegrilde entrecote met abrikozenjam
  2. Daarna kun je de knolselderij schillen en in kleine stukjes snijden.
  3. Ook de lente-uien, gemengde paddenstoelen, knoflook en ui mogen in kleine stukjes gesneden worden. De knoflook en ui moeten echt heel fijn worden.
  4. Doe deze groenten in een pan en fruit het ongeveer 3 minuten aan. Om het op smaak te brengen, kun je er peper en zout in hoeveelheid naar keuze aan toevoegen.
  5. In een koekenpan kunnen de knolselderij in wat boter met kippenbouillon worden gebakken.
  6. Voeg hier wat honing aan toe en wacht tot de bouillon helemaal verdampt is.
  7. Je zult zien dat de knolselderij helemaal zacht en glimmend wordt.
  8. Haal alle groenten even van het vuur, zodat je de focus naar het vlees kunt verleggen.
  9. Grill de entrecote in olijfolie. Dit kan op een grill, maar op een zomerse avond kun je hier natuurlijk ook een barbecue voor gebruiken.
    Bereiding_Gegrilde entrecote met abrikozenjam
  10. Als de entrecote aan twee kanten dichtgegrilld is, kun je hem insmeren met abrikozenjam.
  11. Zet de andere pannen weer even op het vuur om de groenten op te warmen en bak de met jam ingesmeerde entrecote aan iedere kant nog 1 minuutje. Let op, de jam mag niet verbranden! Serveer het geheel en geniet ervan!