Diner
Gegrilde entrecote met abrikozenjam
Bereidingstijd
30 minutenPorties
4 PersonenMoeilijkheidsgraad
Gemiddeld
Bereidingswijze
- Begin met het schoonmaken van de paddenstoelen.
- Daarna kun je de knolselderij schillen en in kleine stukjes snijden.
- Ook de lente-uien, gemengde paddenstoelen, knoflook en ui mogen in kleine stukjes gesneden worden. De knoflook en ui moeten echt heel fijn worden.
- Doe deze groenten in een pan en fruit het ongeveer 3 minuten aan. Om het op smaak te brengen, kun je er peper en zout in hoeveelheid naar keuze aan toevoegen.
- In een koekenpan kunnen de knolselderij in wat boter met kippenbouillon worden gebakken.
- Voeg hier wat honing aan toe en wacht tot de bouillon helemaal verdampt is.
- Je zult zien dat de knolselderij helemaal zacht en glimmend wordt.
- Haal alle groenten even van het vuur, zodat je de focus naar het vlees kunt verleggen.
- Grill de entrecote in olijfolie. Dit kan op een grill, maar op een zomerse avond kun je hier natuurlijk ook een barbecue voor gebruiken.
- Als de entrecote aan twee kanten dichtgegrilld is, kun je hem insmeren met abrikozenjam.
- Zet de andere pannen weer even op het vuur om de groenten op te warmen en bak de met jam ingesmeerde entrecote aan iedere kant nog 1 minuutje. Let op, de jam mag niet verbranden! Serveer het geheel en geniet ervan!